Primarul Dorin Florea vrea să mute staţia de gunoi în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul vrea mutarea Staţiei de Transfer, Sortare şi Compostare a deşeurilor foto arhivă
Primarul vrea mutarea Staţiei de Transfer, Sortare şi Compostare a deşeurilor foto arhivă

Iniţiativă neobişnuită a primarului Dorin Florea, care doreşte mutarea la Tîrgu-Mureş a Staţiei de Transfer, Sortare şi Compostare a deşeurilor, ce urmează să se construiască în localitatea Vălureni.

La sfârşitul şedinţei de Consiliu Local, primarul le-a spus consilierilor că doreşte mutarea la Tîrgu-Mureş a Staţiei de Transfer, Sortare şi Compostare a deşeurilor, ce urmează să se construiască pe un teren agricol din localitatea Vălureni.În acest sens, edilul l-a rugat pe un consilier local să-i transmită iniţiativa sa şi ministrului Mediului, Borbelz Laszlo.

Staţia de Transfer, Sortare şi Compostare a deşeurilor face parte însă din Mater Planul Deşeurilor, proiect iniţiat de Consiliul Judeţean, iar orice modificare al acestuia ar putea duce la pierderea a circa 200 de milioane de lei.

"O variantă în care am rugat pe domnul Peti, care lucrează în Ministerul Mediului să facă o vizită acolo şi să informeze ministerul pentru că avem o locaţie unde putem face de zece ori mai ieftin decât ceea ce este evaluat prin Studiul Master. Deci iată modalitatea asta găsesc cum să fac economii pentru anul viitor”, a spus primarul Dorin Florea.

În replică autorităţile judeţene spun că o mutare a Staţiei ar fi imposibilă la acest moment, iar orice încercare de schimbare a proiectului ar putea duce la pierderea banilor europeni.

„Proiectul se află în derulare, o parte a licitaţiilor au fost efectuate, se lucrează deja efectiv la Depozitul de la Sânpaul, licitaţia pentru staţia de la Vălureni este în desfăşurare, este în procedura finală, s-a comunicat chiar şi procedura, iar noi trebuie să respectăm acest proiect european. Autoritatea de implementare a proiectului de la nivelul ministerului este foarte strictă. Chiar nu mai avem timp să experimentăm locaţii, să experimentăm idei”
, a explicat Cristian Chirteş, vicepreşedinte CJ Mureş.

Proiectul Consiliului Judeţean cuprinde şi construcţia unui Depozit zonal de deşeuri la Sânpaul şi a unei instalaţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor .Valoarea proiectului este de circa 200 de milioane de lei.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite