Mureşenii vor scăpa de ţânţari, muşte şi gândaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezinsecţia va începe întâi pe domeniul public, apoi urmând să se realizeze şi în blocurile de locuinţe. Substanţele folosite nu sunt toxice pentru om, dar pot produce iritaţii celor cu probleme respiratorii.

Mureşenii nu vor mai avea neplăceri din cauza insectelor şi asta pentru că în tot oraşul a început acţiunea de dezinsecţie.  Procedura va fi efectuată de angajaţii firmei Coral Impex, care s-au ocupat şi în anii trecuţi de acest lucru. Oraşul a fost împărţit în mai multe sectoare, iar dezinsecţia se va realiza atât dimineaţa cât şi seara.

Pentru început vom realiza dezinsecţia pe domeniul public. Astfel,  procedura la sol  pe timpul zilei va fi făcută de şapte echipe, iar noaptea, şase echipe vor efectua o dezinsecţie spaţială cu aparate de mare putere. La toate acestea se adaugă şi tratamentul din avion, care va fi efectuat de trei ori”, a precizat Alina Badea, directorul sucursalei din Târgu-Mureş a firmei Coral Impex.

Produse slab toxice

Potrivit  reprezentanţilor firmei care efectuează dezinsecţia, substanţele folosite nu reprezintă un pericol pentru om, dar pot cauza un oarecare disconfort. „Produsele utilizate sunt slab toxice, biodegradabile, nu lasă reziduri în mediu şi sol. Nu sunt periculoase pentru populaţie, dar cei care suferă de afecţiuni ale căilor respiratorii ar trebui să se ferească pentru că pot produce o oarecare iritaţie”, a explicat Alina Badea.

Dezinsecţia pe domeniul public se va încheia sâmbătă, iar de săptămâna viitoare procedura se va relua pe domeniul privat. „Vom efectua dezinsecţia în scările blocurilor de locuinţe, dar şi în subsolurile acestora. Am stabilit deja cu administratorii asociaţiilor de proprietari, ordinea în care se vor efectua procedurile”, a mai precizat Alina Badea.

Potrivit acesteia, acţiunea de dezinseţie costă bugetul local 62.400 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite