Târgu-Mureş: Mureşenii îl pot închiria pe …Moş Crăciun
0
Moş Crăciun poate veni acasă la copiii care au fost cuminţi în acest an. Moş Crăciun are multe solicitări în acest an şi pentru a le putea onora pe toate şi-a creat adresă de mail şi a înlocuit sania cu taxiul.
Citeşte şi:
Moş Crăciun există cu adevărat doar la Braşov
Copiii care au fost cuminţi anul acesta pot fi vizitaţi de sărbători chiar de Moş Crăciun. Acesta vine cu sacul plin de cadouri la ei acasă, vorbeşte cu cei mici şi le aduce darul mult visat. Pentru copii, vederea Moşului în carne şi oase este o experienţă de neuitat.
E-mail şi SMS pentru Moşu
Costel şi Titi sunt doi studenţi la Universitatea Petru Maior, care de trei ani de zile se transformă în Moş Crăciun cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dacă l-a început lumea era reticentă, acum Moşul are zeci de solicitări pentru seara de Ajun şi de Crăciun. Mai mult, Moşul se împacă bine cu tehnologia modernă. „Ne-am creat o adresă de e-mail unde primim solicitările din partea părinţilor. Aceştia ne scriu pe mosul.acasa@yahoo.com şi ne dau adresa unde să venim”, spune Costel.
Moş Crăciun are şi telefon mobil, iar la numărul 0757.735.710 le răspunde celor mici sau primeşte SMS de la aceştia. „Primim multe SMS-uri prin care cei mici ne solicită anumite cadouri. Cei care nu mai au răbdare şi vor să-l audă pe Moşu ne şi sună. Majoritea copiilor vor jucării, dar am primit şi cereri de sănătate din partea unui copil internat la Clinica de Boli Infecţioase, ce-şi dorea de la Moş Crăciun să nu mai primească puncţii, sau cereri de sănătate pentru cei bolnavi din familie”, precizează Costel.
Un alt Moş Crăciun de închiriat este cel care plimbă copiii cu şareta prin centrul oraşului. Acesta poate fi contactat la telefon 0265. 348.602, iar serviciile sale costă 20 de lei.
Moş Crăciun în vizită
După ce a fost contactat de părinţi Moş Crăciun se deplasează acasă la familia respectivă. Pentru a ajunge cât mai repede la toţi copiii, Moşul a înlocuit sania cu taxiul. Odată ajuns la adresa indicată, Moşul primeşte o listă cu toţi cei prezenţi în casă, dar este sfătuit şi de năzbâtiile pe care cei mici le-au făcut în acel an, rolul său fiind şi unul educativ.
După ce copiii spun poeziile şi colindă împreună cu Moşul, acesta le împarte darurile tuturor celor prezenţi în casă. Moşul e apoi plătit de părinţi. „Nu avem un tarif fix, ni se plăteşte taxiul şi cât vor părinţii pentru munca depusă. Oricum e o experienţă unică şi pentru noi pentru că aducem zâmbetul pe chipul copiilor”, spune Costel.