Ministerul Educaţiei în vizită la universităţile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei a făcut o vizită inopinantă la UMF Târgu-Mureş
Ministrul Educaţiei a făcut o vizită inopinantă la UMF Târgu-Mureş

Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Spotului, Cătălin Baba a fost prezent smbătă la Târgu-Mureş, unde a vizitat Universitatea de Medicină, Univeresitatea de Arte şi a discutat cu autorităţile judeţene despre problemele cu care se cofruntă învăţământul mureşean.

Prima instituţie de învăţământ vizitată de ministru a fost Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. Aici ministrul Cătălin Baba s-a întâlnit cu membrii din conducerea UMF cu care a discutat despre înfiinţarea departamentului în limba maghiară.

Ministrul Educaţiei a refuzat să precizeze concluziile la care s-a ajuns în urma acestei discuţii. Conducerea UMF i-a prezentat ministrului situaţia existentă în momentul de faţă la universitate, precizând că nu există suficiente cadre didactice pentru a se realiza linia de predare în limba maghiară. Momentan nu s-a luat nici o decizie cu privire la această separare.


Citeşte şi:
Vezi condiţiile puse de UMF Iaşi pentru crearea unei facultăţi în maghiară la Târgu Mureş

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan a precizat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre problemele cu care se confruntă învăţământul mureşean. Printre acestea a amintit problema şcolilor din mediul rural, cum ar fi cea din localitatea Dedrad, a cărei acoperiş a fost distrus de căderile abundente de zăpadă.

Ministrul Educaţiei a vizitat apoi şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş, unde în această săptămână studenţii prezintă publicului realizările din cadrul examenelor de măiestrie artistică.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite