Vezi condiţiile puse de UMF Iaşi pentru crearea unei facultăţi în maghiară la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) este de acord cu înfiinţarea unei noi facultăţi de medicină cu predare în limba maghiară doar dacă se respectă trei condiţii.

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi alături de celelalte instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova şi Târgu Mureş au enumerat care sunt condiţiile lor în ceea ce priveşte crearea unei facultăţi de medicină cu predare în limba maghiară.

Sex, alcool, şpagă, nepotism şi diplome false, brandurile Universităţii de Medicină Iaşi FOTOGALERIE

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

Acestea sunt: avizul Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, îndeplinirea criteriilor de calitate aşa cum sunt precizate de către ARACIS pentru învăţământul medical şi efectuarea stagiilor clinice în limba română pentru a respecta directiva europeană care prevede că în exercitarea profesiei medicale trebuie cunoscută limba oficială a statului unde activează acea persoană.

 AUMFR condamnă implicarea politicului în universităţi.

„AUMFR condamnă ingerinţa politicului, brutală şi vizibilă în activitatea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş în ciuda prevederilor din Legea Educaţiei Naţionale de neamestec al politicului în universităţi. AUMFR solicită respectarea autonomiei universitare care este garantată de Cpnstituţia României şi îşi manifestă solidaritatea cu Senatul UMF Târgu Mureş", se arată în comunicatul AUMFR.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite