FOTO Proteste de ziua Unirii la Târgu-Mureş. Primarul Dorin Florea a fugit de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.600 de mureşeni au fost prezenţi în această seară în Piaţa Teatrului, pentru a marca 153 de ani de la Unirea principatelor de la 24 ianuarie 1859. Chiar dacă la final mureşenii s-au prins în horă, primarul Dorin Florea, prefectul Marius Paşcan şi viceprimarul Claudiu Maior au evitat să sărbătorească alături de mureşeni, ieşind pe uşa din spate a Teatrului Naţional.

Peste 1000 de mureşeni au participat în această seară la protestele antiprezidenţiale, începute la ceasul floral şi continuate în faţa Teatrului Naţional. Între timp, pe scena din Sala Mare a Teatrului Naţional avea loc spectacolul „UNIREA ESTE ROMÂNIA”, la care au participat peste 600 de mureşeni, în frunte cu primarul Dorin Florea, prefectul judeţului Marius Paşcan şi viceprimarul Claudiu Maior. 

image

Click aici pentru a vedea cum au protestat mureşenii de ziua Unirii

Chiar dacă în discursul său  primarul a îndemnat  la unitate, respect şi armonie, mureşenii aflaţi în Piaţa Teatrului i-au răspuns cu huiduieli şi i-au cerut demisia, atât lui cât şi preşedintelui Traian Băsescu.

La finalul spectacolului, o parte dintre cei prezenţi s-au prins în hora Unirii. Marea majoritate însă a continuat să scandeze  " Florea nu uita, va veni şi vremea ta", "Florea nu uita, ne-ai furat şi marmura", "Maior nu uita să treci pe la DNA", "Jos PDL", "Cu Băsescu şi cu Boc suntem pe ultimul loc".

Speriaţi probabil de huiduielile celor peste 1.000 de mureşeni nemulţumiţi, atât primarul Dorin Florea, cât şi prefectul Marius Paşcan şi viceprimarul Claudiu Maior au evitat să de ochii cu mulţimea, ieşind din Teatrul Naţional pe uşa din spate.

Protestele s-au desfăşurat fără incidente, jandarmii menţinând ordinea publică.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite