Dorin Florea a câştigat "duelul" cu ministrul Funeriu. Atelierul Electromureş, scos la licitaţie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Florea s-a certat cu ministrul Daniel Funeriu pentru un atelier foto arhivă
Dorin Florea s-a certat cu ministrul Daniel Funeriu pentru un atelier foto arhivă

Consilierii locali mureşean aveau nevoie de un aviz de la Ministerul Educaţiei pentru a demara procedura de vânzare prin licitaţie publică a atelierului Liceului Electromureş. În urma unui scandal izbucnit între primarul Dorin Florea şi ministrul Daniel Funeriu, acesta din urmă a aprobat schimbarea destinaţiei imobilului.

Scandalul dintre primarul Dorin Florea şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a avut loc în luna august, la începutul şedinţei Biroului Permanent al PDL. Potrivit ziarului Gândul, edilul mureşean şi-a vărsat nervii pe ministru tocmai din cauza avizului pe care Ministerul Educaţiei trebuia să-l dea pentru schimbarea destinaţiei atelierului Liceului Electromureş.

Explicaţiile lui Funeriu l-au scos din sărite pe Dorin Florea, care a spus că nu înţelege de ce au mai fost date şcolile în administrarea primăriei dacă avizele trebuie să fie date de la centru în condiţiile în care există o decizie a consiliului local.

"Eşti un arogant, un încrezut. Aţi ajuns toţi miniştri pe munca partidului. De două luni am trimis cererea de avizare şi nu a venit niciun nefericit de la minister", a răbufnit Florea, susţin aceleaşi surse.  

La momentul respectiv primarul nu a recunoscut că a ridicat tonul."Nu a fost un schimb dur de replici. A fost o discuţie firească", a declarat Dorin Florea, pentru sursa citată.

Se pare că "discuţia" dintre cei doi a avut rezultatul sperat de edil, iar avizul Ministerului a sosit în data de 19 septembrie. Acum, primăria va scoate la licitaţie atelierul respectiv.

Preţul de pornire va fi de peste 600.000 de euro. Productătorul de medicamente Sandoz, societate aflată în apropierea atelierului şi-a anunţat deja disponibilitatea ahiziţionării acestuia, pentru a crea aici un loborator de cercetare farmaceutică.

Banii strânşi de edili în urma licitaţiei vor fi folosiţi pentru amenajarea unui nou aerodrom, pe locul celui vechi urmând să fie înfiinţat Centrul de Cercetare IBM.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite