EXCLUSIV / Plângere penală împotriva europarlamentarului extremist ungar Szegedi Csanád

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia Urmăriri Penale şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis dosarul numărul 2675/VIII-1/2010 împotriva eurparlamentarului maghiar Szegedi Csanád, care şi-a deschis un cabinet la Târgu-Mureş.

Plângerea a fost formulată de un cetăţean, originar din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna,  Dan Tănasă. El a sesizat procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, asupra săvârşirii infracţiunii prevăzute la art. 399 din Codul Penal, respectiv  săvârşirea de „acţiuni ostile contra statului” decătre europarlamentarul Ungariei, Szegedi Csanád, membru al partiduli de extremă dreaptă maghiar, Jobbik.

În plângerea formulată, Tănasă a prezentat declaraţii ale europarlamentarului maghiar, făcute cu ocazia deschiderii biroului de la Târgu Mureş:

Szegedi Csanad a declarat ca „deschidem formal biroul europarlamentar, la care aşteptăm pentru consultaţii maghiari şi români care sunt interesaţi, să se vadă că Jobbik nu vrea să se preocupe numai de maghiarimea din Ungaria actuală, ci de toată naţiunea, că pentru ei nu există maghiarimea din Transilvania sau Slovacia, ci există o întreagă naţiune din Bazinul Carpatic. Maghiarimea este cea mai mare minoritate din Europa, care nu are drepturile minoritare corespunzătoare, care i se cuvin, cum au alte minorităţi din Europa. Iar pentru asta, responsabili sunt şi politicienii din Ungaria, nu numai cei din ţările unde trăiesc maghiari, în afara graniţelor Ungariei", conform cotidianului Adevarul.

Mai mult „la deschiderea cabinetului din Targu Mures, Szegedi Csanad a anuntat ca vrea autonomia Ţinutului Secuiesc prin orice mijloace. In plus, Szegedi a reafirmat colaborarea pe care el si partidul sau o au cu unele organizatii extremiste maghiare din Romania, precum Garda Nationala Maghiara, Organizatia Tinerilor Maghiari si Consiliul National Secuiesc”, publica cotidianul Libertatea in data de 9 iunie 2010.

CITEŞTE ŞI:

Târgu-Mureş: Autorităţile mureşene cu ochii pe europarlamentarul Szegedi Csanad

Jobbik - „birou teritorial" la Târgu-Mureş

„Avand in vedere cele semnalate de mass media nationala, precum si preocuparea reala si manifesta a sutelor de cetateni ai Romaniei fata de gesturile si declaratiile europarlamentarului maghiar Szegedi Csanad, va adresez prezenta petitie prin care va solicit sa demarati cercetarea penala a cetateanului maghiar Szegedi Csanad, ale carui fapte intra sub incidenta art. 399 prevazut de Codul Penal precum si sub incidenta art. 30 alin. 7 din Constitutia Romaniei“, se arată în plângerea trimisă Parchetului de Tanasă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads

.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite