Arena lui Boloni moare în braţele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea FCM-ului ar fi încântată de o mutare pe un „Municipal” modernizat. Primăria a obţinut în 2010 stadionul şi întreg parcul Municipal de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi promitea construirea unui complex sportiv de nivel european.

Clujul va inaugura în toamnă Cluj Arena, în timp ce echipa locală a Târgu-Mureşului, FCM, joacă pe un stadion care cu nu îndeplineşte criteriile pentru disputarea unor partide importante, europene. Asta în timp ce arena stadionul Municipal se degradează pe zi ce trece şi zace nefolosită în umbra stadionului Transil.

Primăria a primit anul trecut de la Ministerul Tineretului si Sportului fostul stadion municipal pe care ASA Târgu-Mureş aduna mii de spectatori la meciuri. În plus, municipalitatea a pus mâna şi pe terenurile de sport din complexul de agrement „Weekend”. Suprafaţa totală primită de oraş este de zece hectare de spaţiu verde sau de agrement.

În sfârşit, după opt ani de luptă cu birocraţii din toate guvernele, am reuşit să readucem în patrimoniul oraşului aceste obiective atât de importante. Aşa era firesc şi aşa era corect, ca toate aceste terenuri să revină târgumureşenilor care au nevoie de ele. Avem acum misiunea să reabilităm şi să dăm o faţă nouă acestor arii abandonate atăţia ani şi lăsate în paragină. O să vedeţi ce lucruri frumoase o să facem în parc şi la vechiul stadion „Municipal” şi o să vedeţi ce bazine şi terenuri de recreere o să facem la baza de la Weekend”, declara atunci primarul Dorin Florea.

Din păcate pentru mureşenii care sperau ca baza sportivă de legendă a oraşului să renască, de atunci şi până acum nu s-a făcut absolut nimic pentru modernizarea stadionului, a parcului din apropiere sau a terenurilor de sport din cadrul complexului „Weekend”. De atunci, nu s-a mai auzit nimic despre vreo modernizare a ruinei care este acum stadionul Municipal, iar de fapte concrete nici nu se pune problema.

Modernizările de pe Transil ar putea fi relocate

FCM-ul joacă meciurile de Liga 1 la o sută de metri de Municipal, pe stadionul Transil, cu o capacitate de 8.000 de locuri, adus după investiţii serioase în categoria stadioanelor pe care se pot disputa meciuri interne şi chiar internaţionale (de curând, echipa naţională de tineret a României a remizat, scor 0-0, cu echipa similară a Kazakhstanului).

În toamna aceasta, arena va fi dotată cu o instalaţie de nocturnă, cifrată la aproximativ 600.000 de euro. În plus, va fi construită o a doua peluză, cu o capacitate de 2500-3000 de locuri, astfel că întreaga capacitate a arenei va fi de peste 10.000 de locuri pe scaune. Vestiarele, tribuna oficială şi căile de acces vor suferi, de asemenea diverse lucrări de amenajare. Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii FCM-ului nu ar spune nu unei eventuale mutări pe un stadion Municipal modern.

„Cred că Mureşul merită un stadion pe care să poată fi disputate meciuri în cupele europene. Ca o părere personală, cred că ar fi benefic pentru sportul mureşean. Dacă am fi puşi în faţa unei mutări pe stadionul Municipal, am putea duce acolo instalaţia de supraveghere video, sistemul de turnicheţi şi toate celelalte elemente cu care a fost modernizat Transilul”, ne-a declarat Aurelian Băbuţan, directorul sportiv al FCM-ului.

De aceeaşi părere este şi Ioan Nucu Man, preşedintele Consiliului Director al FCM-ului, care aşteaptă o veste de la reprezentanţii Primăriei, cu privire la modernizarea Municipalului, pentru a reloca investiţiile făcute pe Transil pe un stadion iubit de toţi târgumureşenii.

„Din câte ştiu eu, în momentul de faţă se discută despre realizarea unui studiu pentru stabilirea structurii de rezistenţă a tribunelor de pe Municipal. Bineînţeles că ne-am dori să disputăm meciurile de pe teren propriu şi, de ce nu, din cupele europene, pe Municipal, care e un stadion cu o adevărată istorie pentru Târgu-Mureş, intrat în inimile orăşenilor care iubesc fotbalul. Am putea reloca absolut toate investiţiile făcute pe Transil, investiţii care ne aparţin în totalitate, pentru că ar fi de-a dreptul extraordinar să jucăm pe stadionul Municipal în viitor. Costurile relocării ar fi minime, astfel că FCM-ul şi mureşenii ar avea de câştigat”, afirmă Ioan Nucu Man.

Un lucru e clar: şi în sezonul 2011-2012 FCM-ul va juca pe Transil, o arenă cochetă şi adusă la standardele Ligii întâi, iar mureşenii vor avea de aşteptat mult şi bine până când vor putea urmări fotbal de calitate pe stadionul de legendă al lui Boloni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite