Dosarul de corupție în care este judecat Nicolae Mischie a devenit cel mai vechi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie a fost președintele PSD Gorj și al Consiliului Județean
Nicolae Mischie a fost președintele PSD Gorj și al Consiliului Județean

Dosarul în care fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, este judecat pentru fapte de corupție este cel mai vechi din România aflat încă în curs de judecată. Site-ul hotnews.ro a întocmit un clasament al celor mai vechi dosare de corupție din România.

Peste șapte ani au trecut de când DNA a dispus trimiterea în judecată a fostului președinte al PSD Gorj și al Consiliului Județean pentru mai multe fapte de corupție. În această perioadă, instanțele de judecată au pronunțat trei sentințe, toate de condamnare la închisoare.
În prima fază, Tribunalul Gorj a hotărât, în anul 2007, după mai bine de un an de la începerea procesului, condamnarea lui Mischie la patru ani de închisoare și plata sumei de 440.000 de lei ca despăgubiri către partea vătămată și 67.100 cheltuieli de judecată. Fostul lider pesedist a făcut recurs, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Craiova. Mischie a solicitat la Înalta Curte de Casație și Justiție strămutarea dosarului la o altă instanță, astfel că procesul s-a judecat la Curtea de Apel Timișoara. În anul 2010, instanța de judecată a hotărât condamnarea lui Mischie la trei ani de închisoare pentru trafic de influență şi la patru ani de închisoare pentru luare de mită, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, și să plătească cheltuieli de judecată de peste 68.000 de lei și 325.785 de lei despăgubiri denunțătorului Clement Mocanu. Mischie a declarat recurs, motivând că instanța de judecată nu i-a acceptat efectuarea unei expertize și a avut câștig de cauză. Dosarul s-a întors la Curtea de Apel Timișoara pentru a fi rejudecat. În primăvara acestui an, instanța de judecată a menținut sentința de patru ani de închisoare cu executare, iar apărătorii lui Mischie au declarat recurs și procesul se află acum în ultima fază la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform rechizitoriului DNA, în perioada 1999-2002, Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcții și de renovări în valoare de 4,5 miliarde de lei vechi la trei imobile care-i aparțin lui Mischie. Fostul baron de Gorj ar mai fi primit un autoturism ARO, mobilier și bunuri electrocasnice. În schimbul foloaselor primite, Mischie ar fi urmat să intervină pe lângă unități economice de stat și instituții pentru a facilita obținerea de contracte publice pentru firma lui Mocanu.

Iată și celalte dosare care sunt incluse în clasamentulîntocmit de hotnews.ro:
Dosarul "Armele de vanatoare" - Șerban Mihailescu: 6 ani 2 lună
Dosarul "Caprioara" - Marian Oprisan: 6 ani 1 lună
Dosarul "Loteria I" - George Copos: 6 ani și 1 lună

Citește și

Fostul „baron” PSD, Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Mischie mai are o singură șansă!

Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel Alba Iulia: Nicolae Mischie a scăpat de dosarul penal. Trebuie să plătească 82.653 lei către Consiliul Judeţean Gorj

Vezi ce spune Nicolae Mischie despre sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite