Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Mischie
Nicolae Mischie

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Timișoara într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită și trafic de influență.

Nicolae Mischie a declarat, pentru Radio Târgu-Jiu, că va face recurs împotriva acestei sentințe, procesul urmând să se desfășoare, în ultima fază, la Înalta Curte de Casație și Justiție. „O să fac ceea ce trebuie, adică recurs. Este o pedeapsă nedreaptă“.
Este a treia sentință de condamnare la închisoare cu executare pe care Nicolae Mischie o primește în acest dosar. În anul 2007, Tribunalul Gorj l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Mischie a declarat apel. Curtea de Apel Timișoara a respins contestația făcută de fostul baron al județului și a menținut sentința dată de instanța din Gorj. Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a dat câștig de cauză lui Mischie și a decis retrimiterea dosarului spre rejudecare la Curtea de Apel Timișoara. Acesta a deținut funcțiile de președinte al PSD Gorj și al Consiliului Județean Gorj.
Dosarul a fost deschis după ce omul de afaceri Clement Mocanu a depus împotriva lui Mischie un denunț în care îl acuză de luare de mită. Afaceristul a susținut că a renovat trei locuințe ale lui Mischie, pentru a beneficia, în schimb, de contracte și alte favoruri.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite