Târgu-Jiu: Masterand în Drept, îmbrăcat la patru ace pentru un post de şofer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

400 de joburi au fost oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi. Din cei o sută de angajatori contactaţi de angajaţii Agenţiei pentru Ouparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj s-au prezentat 34.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au organizat astăzi un târg de joburi pentru persoanele care au absolvit studii liceale sau universitare. Cei 34 de angajatori care au onorat invitaţia au oferit 402 posturi vacante, din care numai 40 destinate absolvenţilor cu studii superioare, în domeniul bancar, economic şi comercial. Majoritatea tinerilor care au venit să se intereseze de locurile de muncă au fost de părere că oferta a fost destul de slabă. Un tânăr de 24 de ani, absolvent al Facultăţii de Drept din Târgu-Jiu, s-a îmbrăcat la patru ace cu gândul că va impresiona patronii care aveau nevoie de jurişti, însă la final şi-a depus CV-ul pentru un post de şofer. „Este foarte slăbuţă oferta de azi. Anul acesta am terminat şi masterul, la specializarea Ştiinţe Penale. Pentru unele posturi se cere experienţă, dar, până la urmă, o să mă angajez ca şofer distribuitor la o brutărie. Am mai lucrat, cu contract de colaborare, la o firmă de asigurări“, a spus Marius Stroe. Postul de şofer distribuitor era oferit de o firmă din Muşeteşti, iar salariul - cel minim pe economie.

Brăila: Aglomeraţie la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi/VIDEO

Cele mai multe posturi vacante, în construcţii

Cele mai multe posturi vacante au fost în domeniul construcţiilor, asigurărilor şi comerţului. „Avem locuri de muncă pentru fierari-betonişti, muncitori necalificaţi, mecanici utilaje, sudori PEHD, care sunt foarte greu de găsit, din cauză că mulţi nu au atestat, şi dulgheri. Noi nu cerem facultate, ci experienţă. Salariile nu coboară sub 1.000 de lei, pentru că este mult de muncă“, a declarat Viorica Druiu,  reprezentanta unei firme de construcţii din Târgu-Jiu.

image

Unii tineri gorjeni s-au interesat de oferta locurilor de muncă de peste hotare

Lista cu locurile de muncă vacante peste hotare, în ţările eropene, a stârnit curiozitatea multor tineri, indiferent că absolviseră sau nu o facultate. Printre ei a fost şi un bărbat care intenţionează să părăsească sistemul medical din Gorj pentru a pleca în străinătate, ca asistent medical.

La bursa locurilor de muncă au participat 360 de persoane din care au fost selectate 253 în vederea încadrării, iar 15 au fost angajate pe loc.  Cinci persoane cu studii superioare au avut noroc şi au ocupat posturi pe măsura pregătirii lor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite