Târgu-Jiu: Atenţie la ceaţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sunt sfătuiţi să ţină cont de aceste sfaturi
Şoferii sunt sfătuiţi să ţină cont de aceste sfaturi

Traficul rutier a fost îngreunat astăzi, în judeţul Gorj, din cauza ceţii şi a vizibilităţii reduse, în special la orele dimineţii. Pentru că meteorologii prognozează apariţia acestui fenomen şi pe parcursul următoarelor trei zile, politistii le recomandă şoferilor să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora, dar şi să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă.

Şoferii sunt sfătuiţi să nu circule cu viteză pentru a evita tamponările. „Date fiind aceste condiţii meteo-rutiere nefavorabile, în sensul că vizibilitatea este sub 100 de metri, ceaţa fiind prezentă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţ, le recomandăm conducătorilor auto să utilizeze luminile de întâlnire şi ceaţă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, să efectueze fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare şi să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule.

Reamintim obligaţia legală a conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara acestora, când vizibilitatea este sub 100 de metri. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când pe drum apare o situaţie de pericol. Se impune şi mărirea distanţei de siguranţă în mers între vehicule“, avertizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Nu trebuie uitat faptul că manevra cea mai periculoasă pe timp de ceaţă este depăşirea. De asemenea, poliţiştii spun că, dacă rămâneţi în pană, trebuie să puneţi în funcţiune luminile de avarie.

Totodată, obligaţia conducătorilor de  autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public. Le recomandăm şi celorlalţi conducători  auto ca în situaţii similare să poarte acest echipament“ , mai precizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.
 

Şi pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe vreme de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic. Şi în cazul lor, vestele reflectorizante sunt recomandate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite