SCANDALOS: Primăria Târgovişte abandonează câinii sterilizaţi în Pădurea Butoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hingherii au fost văzuţi de săteni în mai multe rânduri când descărcau animalele în pustietate. Sute de câini hămesiţi, cu crotal având însemnele Direcţiei Grădini Publice Târgovişte, hălăduiesc speriaţi prin codrii dintre Dragomireşti şi Butoiu, în timp ce pompierii se chinuie să-i salveze din cele mai bizare locuri.

Barbariile împotriva câinilor comunitari continuă la Târgovişte! Bietele animale sunt adunate din oraş, duse în Adăpostul de la Aninoasa, crotaliate şi sterilizate. Iubitorii se plâng de luni de zile că nu ştiu ce se întâmplă cu căţeii, după parcurgerea acestei proceduri, fiindcă pe străzile oraşului nu sunt returnaţi, aşa cum spune legislaţia.

Soluţii anti-maidanezi la Iaşi: adopţii, amenzi şi sterilizare (CAMPANIE)

„Trebuia să fie readuşi în cartierele de unde au fost strânşi. La noi nu se întâmplă aşa. Am câţiva câini de care mă ocupam. Nu am mai dat de ei. Când am întrebat la adăpost, mi-au spus că i-au returnat, să-i caut”, ne-a declarat o târgovişteancă. Misterul dispariţiei în masă a câinilor fără stăpân l-am dezlegat aseară în pădurea dintre comunele Dragomireşti şi Hulubeşti.

Câinii fie mor de foame, fie devin sălbăticiuni


Ne-a cuprins groaza când am văzut înşiraţi de-a lungul drumului zeci de câini hămesiţi şi speriaţi, alţii bucuroşi că văd oameni să-i hrănescă. Un amănunt demn de reţinut. Toţi purtau în ureche crotal cu însemnele „Direcţia Grădini Publice Târgovişte”.

image

Oamenii locului spun că sunt sute de câini care hălăduiesc nemâncaţi prin pădure. Sunt cazuri când s-au apropiat de sat şi au furat orătăniile de prin gospodării. Titi Râncă, pădurar în cantonul respectiv, ne-a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute au fost aduşi aproape suta de câini.

„A venit o maşină de la Târgovişte. I-a aruncat în pădure. Eu le-am spus primarilor, poliţiştilor, şefilor mei de la Ocolul Silvic. Câinii fie mor de foame, fie se transformă în sălbăticiuni”, afirmă Titi Râncă.

Directorul Direcţiei de Salubritate din cadrul Primăriei Târgovişte, Dănuţ Badea, care are în subordine şi Adăpostul Aninoasa, susţine că habar nu are despre o asemenea acţiune de abandon şi că autorităţile târgoviştene nu procedează astfel.

„Dacă spuneţi că au crotal cu însemnele Direcţiei Grădini Publice, mă gândesc că or fi migrat ei până acolo, că altfel nu-mi explic fenomenul”, spune Badea.

image

Conform Legii 9/2008, privind modificarea şi completarea Legii pentru protecţia animalelor, constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului.

Agent de poliţie Raluca Trandafir, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa, spune că poliţiştii vor efectua cercetări.

Pompierii salvează câinii, Primăria în aruncă


Aseară, când noi bâjbâiam prin pădurea dinspre Butoiu şi hrăneam câinii abandonaţi de Primăria Târgovişte, pompierii se chinuiau să salveze un patruped rămas izolat pe un bolovan în mijlocul râului Ialomiţa. Militarii s-au chinuit zeci de minute să-l aducă la mal. Să sperăm că eforturile lor nu au fost în zadar, iar câinele nu va ajunge în scurt timp abandonat în pădure.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite