Loredana Stan, directoarea şcolii din Viișoara: “Nu mă simt vinovată pentru ce s-a întâmplat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loredana Stan, directoarea demisă a şcolii din Viişoara, acolo unde o elevă de 9 ani a murit în haznaua din fundul curţii,  spune că nu se simte vinovată de tragedie. Ea susţine că a înaintat mai multe adrese către Primăria Ulmi, de care aparţine unitatea şcolară, prin care a cerut construirea toaletelor publice în interiorul clădirii.


CITEȘTE ȘI:

REZULTAT MEDICINA LEGALĂ Eleva de 9 ani de la Viișoara a murit prin asfixie mecanică

UPDATE Directoarea şcolii din Viişoara, profesorul de serviciu, responsabili din DSP şi Direcţia de Construcţii, cercetaţi penal în cazul morţii elevei de 9 ani

Directoarea şcolii din Viişoara, unde trei copii au căzut în fosa septică, schimbată din funcţie


"Eu nu îmi asum nicio vină. Sincer să vă spun, ştiind că este vorba despre viaţa unui copil, nu îmi asum nicio vină. Am înţeles că am fost acuzată de domnul primar şi de toţi ceilalţi, nu comentez decizia de demitere, dar am adrese la primărie ca să se facă toalete în interior. Să ai 32 de copii într-o clasă, eu m-am dedicat meseriei, am fost un om de şcoală, dedicat acestor copii. Am avut alte posibilităţi să plec la o altă şcoală, am divorţat şi m-am mutat de aici, dar am rămas în şcoală de dragul copiilor. De câte ori mă întâlneam cu primarul îl întrebam: «Când facem, domnule primar, toaletele în şcoală?». L-am atenţionat verbal de multe ori şi există sigur o adresă scrisă la Primărie. Eu sunt de un an directoare, asta am făcut în acest timp", a declarat Loredana Stan, fosta directoare a unităţii şcolare.



Loredana Stan, directoarea şcolii din Viişoara (Dâmboviţa), unde trei fetiţe au căzut în fosa septică, una dintre ele pierzându-şi viaţa, a fost schimbată din funcţie, marţi, de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Ea a fost schimbată din funcţie, fiind înlocuită cu profesoara Daniela Constanţa Sîrbu.

De asemenea, ISJ a cerut unităţii şcolare constituirea unei comisii de cercetare a circumstanţelor în care a avut loc accidentul de la şcoala din Viişoara, comuna Ulmi.

"Recomandăm acestei comisii analizarea modului în care profesorul de serviciu şi-a îndeplinit atribuţiile specifice şi, dacă este cazul, sancţionarea acestuia cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. Alte măsuri disciplinare vor fi stabilite după încheierea cercetării penale, dacă va fi cazul", se precizeză în comunicatul citat.

ISJ a trimis o notificare către primăriile din judeţ, prin care solicită securizarea spaţiilor din incinta şcolilor astfel încât să fie eliminaţi factorii de risc, acolo unde este cazul.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite