Directoarea şcolii din Viişoara, unde trei copii au căzut în fosa septică, schimbată din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, directoarea şcolii generale din comuna Ulmi, Loredana Stan, a fost schimbată din funcţie, fiind înlocuită cu profesoara Daniela Constanţa Sîrbu. De asemenea, ISJ a cerut unităţii şcolare constituirea unei comisii de cercetare a circumstanţelor în care a avut loc accidentul de la şcoala din Viişoara, comuna Ulmi.

"Recomandăm acestei comisii analizarea modului în care profesorul de serviciu şi-a îndeplinit atribuţiile specifice şi, dacă este cazul, sancţionarea acestuia cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. Alte măsuri disciplinare vor fi stabilite după încheierea cercetării penale, dacă va fi cazul", se precizeză în comunicatul citat.

Totodată, conducerea ISJ susţine că sunt necesare noi verificări privind siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru identificarea şi înlăturarea factorilor de risc, astfel încât fiecare şcoală să elaboreze o fişă privind riscurile constatate.

ISJ a trimis o notificare către primăriile din judeţ, prin care solicită securizarea spaţiilor din incinta şcolilor astfel încât să fie eliminaţi factorii de risc, acolo unde este cazul.

În acelaşi timp conducerea ISJ a convocat pentru miercuri o şedinţă cu directorii şcolilor din judeţ pentru "prelucrarea prevederilor şi normelor de securitate a elevilor şi personalului şcolii".

În documentul citat, în care sunt enumerate măsurile dispuse de ISJ şi care a fost trimis Ministerului Educaţiei, se mai precizează că cele două fetiţe implicate în incidentul de luni vor fi consiliate psihologic.

Trei fetiţe de clasa a II-a de la şcoala din Viişoara au căzut, luni, în fosa septică aflată în curtea unităţii. În urma incidentului, care s-a petrecut într-o pauză, una dintre fetiţe, în vârstă de 8 ani, a murit.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite