Consilier local, condamnat la 3 ani de închisoare pentru fraudă cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa Curţii de Apel Ploieşti a suspendat executarea pedepsei, stabilind o perioadă de supraveghere de şase ani. Alesul târgoviştean a fost condamnat pentru fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de folosire şi prezentare de documente false având ca rezultat obţinerea pe nedrept a unor fonduri europene.

Consilierul municipal Iulian Stănescu consideră că, de şase ani de zile, este victima unei hărţuieli politice.

„Am depus o rezoluţie pentru anulare în constatare. Merg până la CEDO. Din punctul meu de vedere, nu a existat nicio probă în acest proces. S-a dat comandă să mă facă şi m-au făcut. Dacă aveau ceva greu, mă arestau de 200 de ori până acum. A fost dreptul meu să obţin un certificat fiscal, pe care statul român nu-l recunoaşte”, afirmă Stănescu. Alesul a intenţionat să-şi dea demisia din funcţia de consilier, dar i-a fost refuzată. I s-a spus că nu este nici o problemă.

I se trage de la fondurile Sapard


Povestea a început în 2004, când omul de afaceri Iulian Stănescu a mers la Tudor Nicolae, şeful Administraţiei Financiare Târgovişte, solicitând un certificat de atestare fiscală pentru persoane juridice care să dovedească faptul că firma pe o administra – SC Construct Prod SRL Răzvad – nu înregistra datorii la bugetul de stat.

Inspectorul fiscal a completat şi eliberat rapid documentul cerut, deşi, la acel moment, firma lui Iulian Stănescu avea datorii de 7.200 de lei vechi către stat. Luna următoare, cu certificatul de atestare fiscală în mână, Iulian Stănescu s-a prezentat la Agenţia Sapard, Biroul Regional Târgovişte, unde a depus cerere de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene. Este vorba despre înfiinţarea unei cabane pentru turism piscicol în comuna Comişani.

No title

Proiectul a fost declarat eligibil şi s-a încheiat contractul de finanţare nerambursabilă, care s-a derulat pe parcursul a câteva luni. Pentru lucrările executate la Complexul turistic „Casa Verde” situat pe o insulă de la Comişani, Comunitatea Europeană a plătit 87.000 de euro. La şapte ani distanţă, în 2011, Iulian Stănescu a fost condamnat 3 ani de închisoare cu suspendare şi obligat să restituie 320.595,98 lei.

Subprefectul judeţului, jr. Antonel Jîjîie, spune că, momentan, Instituţia Prefectului nu a fost sesizată oficial cu privire la acest caz.

„Din punctul nostru de vedere, Consiliul Local Târgovişte va trebui să constate încetarea mandatului, dat fiind faptul că a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, cu suspendare sub supraveghere. Se constată formal, nu printr-o hotărâre. Nu ştiu dacă se va întâmpla acest lucru”, afirmă jr. Antonel Jîjîie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

CITEŞTE ŞI:

- Baronul PSD-ist Liviu Dragnea, suspectat de blat cu fonduri UE: „Sunt victima unei campanii comandate“

- Blat la Buzău pe "Drumul Vinului" cu fonduri UE! Victor Mocanu, şeful CJ, a împărţit 16,7 milioane de euro printre amici

- EXCLUSIV UE confirmă: blocarea fondurilor în valoare de 743 de milioane de euro din cauza scandalului Dragnea e iminentă!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite