EXCLUSIV UE confirmă: blocarea fondurilor în valoare de 743 de milioane de euro din cauza scandalului Dragnea e iminentă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a confirmat pentru „Adevărul“: România riscă blocarea fondurilor pe infrastructură pentru cel puţin jumătate de an. În acest timp, mai exact sâmbăta trecută, Dragnea s-a întâlnit pe ascuns cu un înalt funcţionar de la Ministerul Dezvoltării pentru a afla detaliile raportului Comisiei. 

MAI CITEŞTE ŞI:

Blat cu fonduri UE pe moşia lui Dragnea

Dragnea, prins cu minciuna de „Adevărul de Seară“: acesta a încheiat contracte cu foştii colegi de facultate, pe care spunea că nu-i cunoaşte

Vezi aici averea PSD-istului Dragnea, luat în vizor de UE: în 2009 avea 10 terenuri, 7 clădiri şi un hotel

PROIECTE ÎN IMPAS Vezi câte milioane de euro de la UE poate pierde Bucureştiul din cauza blatului PSD-istului Dragnea

L-am prins din nou cu minciuna! Dragnea şi-a renovat hotelul cu ajutorul prietenilor asfaltatori

Procedurile în baza cărora s-au dat banii UE în România au deficienţe grave, rezultă în urma auditului preliminar făcut de Comisia Europeană  pentru Programul Operaţional Regional finanţat prin Fondurile Structurale şi de Coeziune, au confirmat, pentru Adevărul Europa, surse de la Bruxelles. Auditul a fost efectuat în perioada martie – aprilie a acestui an, Comisia analizează în prezent rezultatele, dar confirmă că neregulile sunt legate în special de procedurile de achiziţii publice făcute de Liviu Dragnea. „Am găsit că aceste proceduri au deficienţe grave în ceea ce privește funcţionarea sistemului de gestionare şi control al asistenţei financiare acordate de UE”, au declarat surse din CE.

“Dacă această analiză a auditului confirmă prima impresie a Comisiei, se va ajunge negreşit la o întrerupere a termenelor de plată pentru axa prioritară în cauză (n.n. infrastructură de transport locală şi regională). Aceasta ar fi o acţiune de prevenire, cu o durată maximă de 6 luni”, arată Comisia Europeană pentru Adevărul Europa.

Reporterii „Adevărul de Seară“ au dezvăluit legăturile baronului PSD cu firma sa de casă, Tel Drum, cu care s-au semnat cele două contracte problematice. Ziarul nostru a reuşit să demonstreze faptul că acţionarii actuali ai societăţii sunt foştii colegi de facultate şi de trupă ai lui Dragnea.
De asemenea, în 2002, Tel Drum a semnat un contract de locaţiune cu firma Hotel Turris, deţinută în proporţie de 95% de Bombonica Dragnea, soţia lui Liviu Dragnea.

Rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a afla cu ce înalt funcţionar de la Ministerul Dezvoltării s-a întâlnit Liviu Dragnea sâmbăta trecută pentru a afla rezultatele raportului Comisiei Europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite