Bucovina, platou de filmare pentru „Tatăl fantomă”, cu Marcel Iureș în rol principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Iureș, în „Tatăl fantomă“
Marcel Iureș, în „Tatăl fantomă“

La cinematografele din țară, mai puțin la Suceava, s-a lansat  ieri un film turnat în urmă cu mai bine de trei ani chiar în Bucovina.

Cele mai multe scene ale filmului „Tatăl fantomă", o ecranizare a nuvelei „Almost Oriental", a celebrului scriitor american Barry Gifford, scenaristul filmelor de succes ale regizorului David Lynch - „Wild at Heart" şi „Lost Highway", precum şi al filmelor „Perdita Durango" şi „City of Ghosts", s-au turnat în Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, dar şi prin satele din împrejurimi.

Marcel Iureş în „Tatăl Fantomă" la Cinema Victoria VIDEO

Actorul principal al filmului, Marcel Iureş, care pe parcursul povestirii o întâlneşte pe Mihaela Sârbu, care interpretează rolul unei funcţionare la Arhivele Statului. "Am fost de foarte multe ori în Bucovina, este un loc splendid, un paradis. În timpul filmărilor am umblat foarte mult, am călătorit cu autobuzul, cu maşina  - exact asta impunea şi filmul, care este un road-movie, dar a fost foarte plăcut. Din păcate nu am avut timp să stăm mai mult cu oamenii de acolo, la un rachiu, o slană şi să depănăm amintiri", a declarat Marcel Iureş.

În film mai apar Victor Rebengiuc şi soţia sa, Mariana Mihuţ, care întruchipează o familie de la ţară care îl primeşte cu braţele deschise pe „americanul" Marcel Iureş.

"Tatăl fantomă", filmul regizat şi produs de Lucian Georgescu, după un scenariu propriu, spune povestea unui profesor de la Universitatea Stanford, Robert Traum, care îşi ia un an liber pentru a pleca în Europa de Est să-şi caute rădăcinile. Este o ecranizare prin care puteţi descoperi un ţinut foarte frumos, Bucovina.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite