Serbările Toamnei la Suceava, în plină iarnă timpurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbările toamnei la Suceava
Serbările toamnei la Suceava

Sucevenii se bucură în pănă în această seară de Serbările Toamnei. Vizitatorii sunt așteptați la sărbători să guste din delicioasele produse tradiţionale dar și să le cumpere.

În parcarea SCS toți amatorii de tradițional vor găsi balmoş, vin fiert, must, caş, berbec la ceaun, brânză de burduf în coajă de brad, gulaş, păstrăv în cobză, palincă şi multe alte produse pregătite special pentru acest eveniment. "Sunt prezenți peste 35 de producători din zece județe ale țării care-și expun roadele muncii de peste an. Suntem aici ca să onorăm rezultatele muncii de anul acesta, este momentul de bilanț. Toamna se numără bobocii", ne-a declarat Gabriel Grigoriu, directorul adjunct al Camerei de Comerț și Industrie Suceava.

Bunătăţi tradiţionale şi petreceri la Festivalul Hribului

Expozanții veniți din zece județe ale țării au adus pentru sărbătoarea recoltei cele mai bune produse bio, tradiționale. "Am adus multe bunătăți din propria gospodărie. Avem brânzeturi, lactate, conserve, zacuscă de ghebe și de vinete, sos de roșii dulce și picant, fasole verde, ardei iuți, murătuir, dulcețuri. Vă spun din tot sufletu că sunt foarte bune, mai ales că toate sunt fără un gram de E", ne-a mărturisit Rodica Ferchiu, producător din localitatea Asău, județul Bacău.

Dacă doamna Rodica a adus la târg tot ce avea prin gospodărie, alții s-au mîndrit doar cu preparatele din carne. "Avem cârnați de oaie și porc, pastramă de oaie afumată, slănină în zeamă de varză cu boia și usturoi, caltaboși și mușchi file afumat", ne-a spus Ciprian Zahan din localitatea Rupia, județul Brașov. Chiar dacă prețurile au fost cam condimentate s-au găsit și cumpărători. "Am luat două kilograme de cârnați, câte un borcan de zacuscă și murături dar vreau să mai cumpăr niște slănină și o brânză în cetină de brad pentru că o găsesc foarte rar", ne-a spus Mihai David.

De asemenea, vizitatorii vor putea achiziţiona ceaiuri, tincturi, siropuri, alifii dar și  produse apicole şi în plus foarte multe sortimente de dulceață. Expoziția cu vânzare va putea fi vizitată zilnic între orele 10:00 - 18:00.

Alexandru Recolciuc, Fanfara 10 Prăjini, Ansamblul Arcanul USV şi Ansamblul Folcloric „Flori de Sânziene" Stroieşti au încălzit atmosfera la eveniment în cele trei zile de sărbătoare.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite