Vitezomanii au soluţia contra ultra-radarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii suceveni învaţă cum se folosesc noile radare
Poliţiştii suceveni învaţă cum se folosesc noile radare

Conducătorii auto s-au echipat cu aparatură modernă sau cu staţii de emisie-recepţie ca să se ferească de amenzi. Ei s-au informat de pe internet cum pot fi combătute radarele performante ale poliţiştilor sau au cerut sfaturi „de specialitate“.

Citeşte şi:

Restricţie generală de viteză!

Deşi poliţiştii suceveni abia au primit cele zece autoturisme noi, care au băgat spaima în vitezomani, conducătorii auto şi-au luat deja măsuri de precauţie ca să nu fie prinşi că apasă prea tare pe acceleraţie. „Am auzit de radare şi am intrat pe net să caut soluţii contra lor. Fiecare aparat are un punct slab, aşa că sunt sigur că voi găsi ceva pe măsura radarelor noi“, e convins Paul Stancu, şofer.


Staţii de emisie-recepţie


Alţii s-au dus prin magazine pentru a cumpăra anti-radar performant. „Caut ceva mai nou, mai performant, ca să fiu sigur că voi scăpa neamendat. E mai bine să previn decât să combat“, ne-a declarat Gabriel Gherman, agent vânzări. Acest lucru nu poate decât să-i bucure pe vânzătorii de astfel de aparate, ei având în ultima perioadă zeci de cumpărători. „În ultima lună au crescut vânzările în privinţa detectoarelor radar. Cumpărătorii caută radare mai noi, mai performante, chiar dacă sunt mai scumpe“, ne-a spus Eugen Rotaru, consilier vânzări.

Conducătorii auto care fac regulat curse de sute de kilometri şi-au echipat maşinile cu staţii de emisie-recepţie. Ei contează pe faptul că în trafic şoferii se ajută şi se anunţă unii pe alţii, prin staţie, de prezenţa echipajelor mobile ale poliţiştilor. „Am dat 500 de lei şi mi-am luat o staţie. Mai mereu sunt pe drumuri şi e imposibil să nu iau câte vreo amendă, aşa că am decis să previn problemele“, a spus Andrei Ciobanu, agent vânzări. 


Poliţiştii iau lecţii


În privinţa preţurilor, staţiile de emisie-recepţie variază între 300 şi 600 de lei, în funcţie de dotări, numărul de posturi recepţionate sau putere. „Avem o gamă largă de staţii speciale, cele mai vândute fiind cele cu preţuri medii, de 500 de lei, care pot recepţiona pe o distanţă de 15-20 de kilometri. Fiecare previne cum poate: cu detectoare radar, staţii radio ori, cel mai sigur, reducând viteza“, a spus Şerban Sârbu, consilier vânzări. Cele zece radare mobile au sosit în Suceava săptămâna trecută, dar zac încă nefolosite deoarece poliţiştii abia învaţă cum pot fi utilizate. În câteva zile, echipajele mobile vor fi trimise pe drumurile din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite