Braşov: Circulaţia rutieră, în curând doar cu 45 km/h!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul cunoaşte uneori valori mult peste capacitatea infrastructurii
Traficul cunoaşte uneori valori mult peste capacitatea infrastructurii

Consiliul Local Braşov a aprobat în şedinţa de plen un raport care propune impunerea de restricţii de viteză pe raza întregului oraş la valoarea de 45km/h.  Ideea este prevăzută într-un plan de acţiune în vederea reducerii zgomotului ambiental pentru Municipiul Braşov.

Firma care a realizat raportul menţionează în cadrul documentului că, în perioada iulie-octombrie 2009, cu aparatura de ultimă generaţie din dotare, a efectuat măsurători pe principalele artere de circulaţie, respectiv: B-dul Alexandru Vlahuţă, Calea Bucureşti,  B-dul Griviţei, Str. Aurel Vlaicu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Poarta Şchei, Str. Mureşenilor şi Ocololitoarea Inelară Locală - porţiunea II.

VEZI AICI CARE ESTE HARTA ZGOMOTULUI DIN BRAŞOV

Din măsurătorile efectuate, pentru vitezele de deplasare au rezultat următoarele: pe B-dul. Alexandru Vlahuţă: 24.440 de autovehicule, adică 70,65% dintre autovehiculele care au circulat în 24 de ore, au avut viteze mai mari decât viteza legală, de 50 km/h. Se constată că 1.956 autovehicule depăşesc viteza de 80 km/h, acestea reprezentând 8% din totalul autovehiculelor care depăşesc limita legală de 50 km/h; pe Calea Bucureşti, 32.595 de autovehicule, adică 62%, depăşesc limita legală de 50 km/h, iar dintre acestea 2.715 autovehicule, adică 8,3%, depăşesc viteza de 80 km/h.

 „Votul de astăzi nu înseamnă că de mâine vom impune această restricţie. O asemenea decizie trebuie luată de comun acord şi cu Poliţia Rutieră. Până atunci, însă, trebuie finalizate mai multe lucrări de sistematizare a circulaţiei rutiere, precum şi terminarea operaţiunilor legate de scoaterea completă a traficului greu din oraş", a precizat primarul George Scripcaru.  

Celelalte măsuri posibile pentru reducerea nivelului de zgomot la traficul rutier, cum ar fi, asfalturi silenţioase sau poroase, conform datelor din literatura de specialitate, necesită costuri mai ridicate cu cca. 30 € pe metru pătrat, ceea ce ar însemna un efort financiar considerabil din partea autorităţilor locale, se mai arată în raport.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite