Ţurţurii un pericol la adresa sucevenilor (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţiile de proprietari şi societăţile comerciale au obligaţia de a înlătura ţurţurii, în caz contrar riscând amenzi.

Ninsorile din ultima perioadă au favorizat apariţia ţurţurilor pe streşinile şi acoperişurile locuinţelor sucevenilor, ce reprezintă un real pericol ce atârnă deasupra capurilor trecătorilor.



Văzând că asociaţiile de proprietari şi societăţile comerciale de pe raza municipiului ignoră pericolul pe care îl presupun ţurţurii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava le-a solicitat zilele acestea să ia atitudine, subliniind faptul că neîndeplinirea acestor obligaţii prevăzute de lege se sancţionează contravenţional.

image



Pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave, o grijă deosebită trebuie acordată îndepărtării ţurţurilor de gheaţă de pe streşini, uluce,  jgheaburi etc. Deţinătorii au obligaţia de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice“, a precizat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

image



Pericolul la adresa trecătorilor este şi mai mare în aceste zile din cauza încălzirii uşoare a vremii, fapt ce favorizează desprinderea ţurţurilor de pe streşini, uluce sau jgheaburi.

image



În primă fază, reprezentanţii Primăriei şi ai Poliţiei Locale Suceava îi atenţionează pe proprietari că este datoria lor să îndepărteze ţurţurii şi că, în caz contrar riscă amenzi.

image

Citeşte şi: Atentat cu ţurţuri la viaţa sucevenilor

Suceava: I-a căzut în cap un ţurţure de gheaţă
 
Potrivit HCL nr. 289/2008, deţinătorii de imobile sunt obligaţi la înlăturarea zăpezii şi gheţii de pe acestea, de pe acoperişuri şi terase. Totodată, constituie contravenţie neîndepărtarea de la streşini, uluce şi jgheaburi a ţurţurilor care pun în pericol trecătorii şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, iar persoanele juridice riscă amenzi de la 500 la 1.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite