Taxă de intrare în Spitalul Judeţean Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care vor dori să intre în unitate în afara programului de vizitare vor plăti câte 5 lei şi vor fi obligaţi să poarte halat şi papuci de unică folosinţă şi ecuson în piept. 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava continuă şirul schimbărilor de ordin administrativ prin modificarea condiţiilor de acces al vizitatorilor. În momentul de faţă laboratorul de la parterul unităţii este mutat la etajul II, astfel încât intrarea principală să fie singura cale de acces în spital pentru aparţinătorii persoanelor internate. De săptămâna trecută niciun vizitator nu mai poate intra în spital prin Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) sau pe o altă uşă decât cea de la intrarea principală. Următorul pas este amenajarea unei săli de aşteptare şi a unei recepţii, pentru ca mai apoi fiecare persoană care intră în spital în afara orelor de vizitare să fie taxată.

După ce se va muta laboratorul la etaj, cei care vor dori să intre în spital în afara programului de vizitare vor plăti taxă o taxă modică, cred că de 5 lei. Vom face calculele şi vom stabili exact cât. La intrare, vizitatorii vor cumpăra halate şi papuci de unică folosinţă, vor fi legitimaţi şi li se va da un ecuson“, a declarat Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava. El spune că banii astfel obţinuţi vor fi utilizaţi în folosul unităţii.

Citiţi şi: Medicii suceveni fug de contractul cadru

Suceava: Medici la domiciliu non-stop


Din iulie, taxă la spital

Toate aceste modificări au fost estimate a se realiza în termen de 2-3 luni, astfel încât taxarea vizitatorilor să se facă începând cu luna iulie. În prezent, prin UPU nu intră decât pacineţii care au nevoie de asistenţă medicală în regim de urgenţă, iar în Ambulatoriu intră doar cei care au nevoie de astfel de servicii. În rest, persoanele care fie au treabă în spital, fie vizitează pacienţii internaţi în una din secţii pot folosi doar intrarea principală.

Spitalul e tăvălit zilnic de tot felul de oameni, care trebuie să plătească cumva pentru curăţenia care se face în urma lor. Vrem astfel să restricţionăm accesul în spital, să nu mai intre oricine la orice oră vrea, să facem ordine“, a explicat managerul Vasile Rîmbu.
 
Sucevenii nu sunt de acord să fie taxaţi la intrarea în spital, mai ales că şi aşa nu beneficiază de prea multe gratuităţi, deşi plătesc dări la stat. „Nevasta mea se internează cam de două ori pe an pentru că e foarte bolnavă. Eu ajung să o vizitez spre seară. Acum să-mi ceară bani şi la intrare, e deja nesimţire. Şi aşa că am plătit analizele ei de fiecare dată, chiar dacă plătesc dări la stat“, ne-a spus Eugen Şpac, tâmplar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite