Sucevenii își petrec concediul în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai solicitate destinaţii turistice externe în 2011 au rămas Bulgaria, Turcia şi Grecia
Cele mai solicitate destinaţii turistice externe în 2011 au rămas Bulgaria, Turcia şi Grecia

70% dintre localnici aleg vacanța în străinătate. Agențiile de turism susțin că vânzările s-au păstrat la nivelul de anul trecut, cu toate că situația financiară a celor mai mulți suceveni nu este roz.

Cele mai solicitate destinaţii turistice externe în 2011 au rămas Bulgaria, Turcia şi Grecia. Potrivit agenţilor de turism, aproximativ 70% dintre sucevenii care aleg să îşi petreacă concediul în străinătate se orientează către promoţii şi oferte speciale. „Prima în top se menține Bulgaria, urmată de Turcia, Grecia, Croația, Muntenegru și Albania. Pentru Bulgaria gradul de ocupare este foarte ridicat în hotelurile bune, însă pentru cei care nu sunt foarte pretențioși se găsesc încă locuri. Așteptăm și ofertele lunii iulie“, ne-a spus Monica Marin, directorul unei agenții de turism din Suceava.

Media de vârstă a turiştilor din municipiu care aleg să treacă graniţa pentru a-şi petrece zilele libere este de 35 ani. „Cele mai vândute pachete au fost cele pentru Bulgaria și Grecia, unde prețurile pleacă de la 89 euro/persoană pentru șapte nopți de cazare all inclusiv, la care se adaugă costul transportului de 259 lei“, ne-a spus Magda Enache, reprezentanta unei agenții de turism. Sucevenii care nu s-au hotărât ce vor face în acest concediu pot alege dintr-o varietate de oferte avantajoase.

Pentru o vacanță în Tenerife, la o pensiune completă, de trei stele, sucevenii trebuie să plătească 499 lei/persoană. Circuitele europene sunt și ele foarte avantajoase. Spre exemplu, un circuit în Italia de șase zile, la Veneția, cu autocarul costă numai 245 euro/persoană, în timp ce unul prin Praga, Viena, Budapesta numai 195 euro.

Litoralul românesc, uitat de suceveni

Reprezentanții agențiilor de turism susțin că au vândut chiar și croaziere. „Am vândut pentru luna aprilie croaziere în Marea Mediterană cu 500 euro la două persoane. Pentru luna iunie prețul este de 449 euro/persoană“, ne-a mai spus Magda Enache.

Litoralul românesc a decăzut complet susțin agenții de turism. Dacă nici vara trecută pachetele pentru litoralul românesc nu au mers foarte bine, anul acesta nici atât. Sucevenii preferă să dea un ban în plus și să beneficieze de servicii de calitate în străinătate.

Am fost acum doi ani la Mamaia și am zis că nu o să mai merg degrabă. Am cheltuit aproape 800 euro împreună cu soțul. Anul trecut am optat pentru Turcia și am dat aproape 500 euro pentru amândoi, dar condițiile nu se pot compara“, ne-a spus Alina Cazacu, agent de vânzări. Pentru un concediu de șapte nopți la Mamaia, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, o persoană trebuie să scoată din buzunar 678 lei, în timp ce la două stele prețul este 359 lei.

Citiţi şi: Mii de elevi suceveni, recompensaţi de părinţi cu tabere la mare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite