Mii de elevi suceveni, recompensaţi de părinţi cu tabere la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima serie de şcolari pleacă în tabere pe 27 iunie. Foto arhivă
Prima serie de şcolari pleacă în tabere pe 27 iunie. Foto arhivă

Sejururile de o săptămână pornesc de la 430 lei şi includ masă şi cazare, iar transportul este asigurat de CFR contra sumei de 100 lei/elev.

Anul şcolar se apropie cu paşi repezi de final, iar elevii îşi fac planuri de vacanţă. O variantă la care apelează anual mii de şcolari o reprezintă taberele la mare şi la munte puse la dispoziţie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Suceava. Pe lângă preţurile bune, taberele DJST oferă părinţilor încrederea că elevii sunt supravegheaţi de profesori, iar cazarea grupurilor de elevi se face în special în locaţii ce aparţin de Ministerul Educaţiei.

Suceava fiind o zonă de munte, elevii se orientează spre taberele la mare, destinaţia preferată fiind Complexul „Briza Mării“ din Eforie Sud. „Marea este pe primul loc, dar avem câţiva elevi care merg an de an în tabere la munte, la Felix şi Arad. Perioada în care avem cele mai multe solicitări este între 11 iulie şi 15 august“, ne-a spus Cristi Bărculescu, responsabilul cu taberele şcolare din cadrul DJST Suceava.

Singurul inconvenient ar fi că transportul nu este inclus în preţul taberelor, însă este asigurat de CFR, preţul dus-întors per/elev fiind de 100 de lei.

Prima serie de şcolari pleacă în tabere pe 27 iunie

Sejururile la mare sau la munte care includ şase nopţi de cazare şi masa zilnică pornesc de la 430 lei, însă tarifele urcă odată cu creşterea duratei taberei şi a calităţii condiţiilor de cazare. O tabără în Complexul „Briza Mării“ din Eforie Sud costă 430 lei în vila cu câte 4-5 paturi şi duş la comun, şi 480 de lei în camere cu trei paturi şi baie proprie, fiind incluse masa şi cazarea. Cei care vor să petreacă un astfel de sejur în lunile iulie şi august vor plăti între 450 şi 540 lei, iar în septembrie scad până la 410 lei.

Prima serie de elevi va pleca în tabără la mare pe 27 iunie. Avem peste 1.000 de elevi înscrişi până acum pentru tot sezonul estival, însă după ce se va încheia anul şcolar cererea va creşte considerabil. Părinţii văd că au încheiat anul şcolar cu bine, medii mari şi îşi trimit copiii în tabere. Avem elevi care se înscriu şi pe 15 august pentru astfel de tabere“, a precizat Cristi Bărculescu. Cei care profită de ofertele DJST Suceava sunt elevi din clasele III-X.

Şcolarii mai au la dispoziţie tabere în centrele de agrement din ţară, costurile fiind situate între 360 şi 432 de lei/sejur/persoană plus transportul, şi tabere de limba engleză la Valea Budului, între 1 şi 21 august, la 620 de lei pentru un sejur de şase zile. Rezervări şi înscrieri se pot face la tel/fax 0230/213223.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite