Sucevean reţinut de poliţişti pentru că a obligat o tânără să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cursul zilei de azi Florin R. a fost reţinut pentru 24 de ore. Foto arhivă
În cursul zilei de azi Florin R. a fost reţinut pentru 24 de ore. Foto arhivă

Florin R. a agresat fizic, de mai multe ori, o tânără pe care a obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi, încasând de la aceştia sume de bani cuprinse între 200 lei şi 300 de euro.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava efectuează  cercetări în cadrul unui dosar penal privind pe Florin R., de 30 de ani, din municipiul Suceava,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.

Poliţiştii au stabilit că în perioada 2008 - 2011, Florin R. a racolat, cazat şi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei, mai multe tinere.
 
În perioada octombrie - decembrie 2010, acesta a cazat o tânără la domiciliul său, profitând de starea specială în care se găsea, de situaţia financiară precară şi, prin promisiunea încheierii căsătoriei, a exploatat-o sexual prin ameninţare şi exercitarea de acte de violenţă la practicarea prostituţiei în folosul său”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava.

Până în luna aprilie a acestui an, Florin R. a mutat victima într-o garsonieră din cartierul Burdujeni, închiriată de el, timp în care a agresat-o fizic de mai multe ori, obligând-o să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi. Astfel, el încasa direct sume de bani cuprinse între 200 lei şi 300 de euro. Potrivit poliţiştilor, o parte dintre clienţi erau găsiţi de Silviu B., de 42 de ani, din municipiul Suceava, care este cercetat în stare de arest.Acesta încasa sume cuprinse între 300 - 450 lei, din care îi reveneau 150 lei/oră.

Din luna octombrie 2010 până în luna aprilie 2011, victima a fost exploatată sexual de Florin R. sau Silviu B., prin obligare la practicarea prostituţiei, în diferite unităţi de cazare în comun din municipiul Suceava sau localităţile limitrofe, pentru care traficanţii au perceput sume cuprinse între 200-450 lei/oră sau 300 euro/noapte”, a precizat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. 

În cursul zilei de azi, poliţiştii BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul luptătorilor SIR ai IPJ Suceava, au organizat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare un mandat de aducere. Procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea suspectului Florin R. pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Citiţi şi: Cinci pompieri suceveni trimişi în judecată pentru că aveau diplome de liceu false

Suceava: Ales local implicat în contrabandă cu tutun

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite