Suceava: Ales local implicat în contrabandă cu tutun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii coordonează percheziţionarea casei unei persoane bănuită că face trafic cu ţigări
Procurorii coordonează percheziţionarea casei unei persoane bănuită că face trafic cu ţigări

Sătenii spun despre acesta că face contrabandă cu tutun de mai mulţi ani şi că are o avere de invidiat. Alături de el, audiată este şi Titiana Asoficăi, comerciant în Bazar.

Cei doi suceveni au fost duşi cu mascaţii la audieri în urma unei acţiuni de amploare organizată de procurorii din Bacău şi Neamţ în mai multe judeţe ale Moldovei, pentru distrugerea unei reţele de contrabandă cu ţigări.

Din cele 30 de percheziţii care au avut loc ieri dimineaţă, trei au fost efectuate în judeţul Suceava. Au fost vizaţi consilierul local Vasile Emanuel Apetrei, din comuna Grămeşti, şi Titiana Asoficăi, comerciantă în Bazarul Suceava.

Au făcut averi din contrabandă cu ţigări
La una din vilele consilierului local din Grămeşti au fost găsite 200 de pachete de ţigări de contrabandă, care  au fost confiscate de poliţişti. Potrivit localnicilor, Vasile Emanuel Apetrei era cunoscut în sat ca un vechi contrabandist de ţigări.

„Face contrabandă de ani de zile. Are două maşini de lux, două magazine în comună şi două case. Nu ştiu să fi lucrat vreodată pe undeva. Nu e singurul care face contrabandă aici. Să îşi facă datoria cei care trebuie că nu şi-au făcut-o niciodată“, ne-a spus Dumitru V., localnic din comuna Grămeşti. O situaţie financiară asemănătoare are şi suceveanca Titiana Asoficăi, din cartierul Burdujeni. În timpul cercetărilor, procurorii au ajuns la concluzia că suceveanul şi un poliţist din Roman erau pioni principali în reţeaua de contrabandă cu ţigări „proaspăt“ anihilată.

Protejau infractorii şi nu plăteau taxe la stat
„S-a stabilit că un rol determinant în ierarhia grupului l-au avut învinuiţii G.G. - agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Roman şi A.E. (Apetrei Emanuel, n.r.) – consilier local în cadrul Consiliului Local Grămeşti, judeţul Suceava“, au precizat procurorii DIICOT Neamţ. Aceşti au mai spus că „obligaţiile“ consilierului sucevean şi poliţistului din Roman au fost „să protejeze activitatea infracţională a celorlalţi coinculpaţi, să desfăşoare activităţi concrete de introducere în ţară şi de comercializare prin eludarea taxelor către stat, a importante cantităţi de ţigări“.

În urma percheziţiilor, 20 de persoane au fost audiate de procurorii de la DIICOT Neamţ şi s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite