Sucevean acuzat că a omorât un valutist adus în lanţuri la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost adus în lanţuri la procesul pe care-l avea la Curtea de Apel Suceava. Iulian Ioan Spatariu, de 29 de ani, este încarcerat în Penitenciarul Botoşani, iar luni dimineaţă a refuzat să urce în maşina care transportă deţinuţii la instanţe.

În aceste condiţii, angajaţii Penitenciarului Botoşani au fost nevoiţi să recurgă la măsuri extreme. Suceveanului i s-au pus cătuşe la mâini, iar picioarele i-au fost legate cu un lanţ. Spatariu a fost transportat şi introdus în sala de judecată în aceste condiţii. „Făcea parte din categoria persoanelor care prezentau risc pentru siguranţa Penitenciarului. Pentru persoanele din această categorie se iau mijloace deosebite şi se utilizează un mijloc de imobilizare tip centură (n.r. - lanţ la picioare). Este o măsură care în Penitenciarul Botoşani a fost luată foarte rar şi ţine de modul de săvârşire a infracţiunii, dar şi de alte condiţii", au explicat reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.

Iulian Spatariu fusese adus la Curtea de Apel Suceava unde se judeca primul termen al apelului din dosarul în care el şi alţi patru indivizi sunt acuzaţi că au tâlhărit şi omorât un valutist, Cristian Căjvănean.

Contrabandă cu ţigări dirijată din Penitenciarul Botoşani. Vezi cine era complicele şefului grupării!

Prima instanţă s-a pronunţat deja în acest dosar, iar Spatariu a primit 28 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Constantin Lungu - 25 de ani de închisoare, Daniel Florin Platoc, zis „Caşuba" - 20 de ani de închisoare, Alin Novac -15 ani la închisoare şi Vasile Ion Crasi - 12 ani de închisoare.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite