Contrabandă cu ţigări dirijată din Penitenciarul Botoşani. Vezi cine era complicele şefului grupării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea de traficanţi de ţigări de contrabandă coordonată de un sucevean aflat în Penitenciarul Botoşani a fost anihilată în această dimineaţă. Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Suceava şi Botoşani, inclusiv în celulele Penitenciarului, şi au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.

Suspecţii au fost aduşi pe rând la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava şi urmează să fie audiaţi în orele următoare.

Ţigări de contrabandă şi cartuşe confiscate la graniţa cu Ucraina

Punte de scânduri de lemn, improvizată peste frontiera de stat pentru traficul de ţigări

„Grupul infracţional organizat, care avea drept scop introducerea pe teritoriul vamal al României, prin zona de frontieră verde adiacentă localităţilor Straja - Vicovu de Sus, a unor însemnate cantităţi de ţigarete de contrabandă, era coordonat de Constantin L., în vârstă de 32 de ani, din municipiul Suceava, iniţiator şi lider al grupului, deşi este încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Acesta ţinea legătura prin intermediul telefonului mobil cu mai mulţi cetăţeni ucraineni, cu care stabilea modalitatea de introducere în România a ţigaretelor, respectiv preţul de achiziţie, locul şi ora tranzacţiei", se arată într-un comunicat al DIICOT Suceava.

Pentru a putea acţiona din spatele gratiilor, deţinutul avea un complice în persoana unui agent supraveghetor al Penitenciarului Botoşani. Anchetatorii susţin că Petru O., agentul cu pricina, în vârstă de 33 de ani, din Botoşani, îi asigura liderului grupării un regim de detenţie favorabil, punându-i la dispoziţie cartele telefonice, telefoane mobile, băuturi alcoolice, pliculeţe cu substanţe etnobotanice şi haine, pentru toate aceste servicii fiind recompensat cu diferite sume de bani.

În perioada monitorizării, în urma activităţilor desfăşurate s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a cinci transporturi de ţigarete, totalizând cantitatea de 38.820 pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro pentru ştiri proaspete din judeţ!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite