Suceava sub asediul apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Localităţile din zona Rădăuţi sunt izolate. Mai multe poduri au fost rupte şi afectate de puhoaiele de apă.

Citiţi şi: Suceava: Drumuri blocate şi sate izolate în zona Rădăuţi

Suceava: 200 de gospodării inundate de râul Siret la Zvorâştea şi Dolhasca

Suceava: Trei linii CFR închise din cauza viiturilor, 2.514 case afectate de ape şi 170 distruse

Suceava: Prăpăd în urma inundaţiilor din Pătrăuţi

Update ora 17.40 Apele sunt în retragere. S-a reluat circulaţia pe relaţia Milişăuţi-Rădăuţi, iar localitatea Volovăţ nu mai este izolată. "S-a lucrat până la ora 17.00 la consolidarea podului peste pârâul Volovăţ care a inundat peste 150 de case şi anexe. În urmă cu câteva minute s-a reluat circulaţia cu restricţie de viteză.

A fost dezastru. Apa a inundat mai multe case decât în anul 2008. Oamenii care s-au zbătut să îşi refacă casele după inundaţiile de acum 2 ani au fost iarăşi inundaţi", ne-a spus Ioan Halip, primarul localităţii Volovăţ.

Localitatea a fost izolată aproximativ 4 ore.

"Apa e peste tot. E un adevărat vacarm. Sunt poduri rupte, altele afectate unde circulaţia a fost întreruptă. Toate forţele de ordine sunt la faţa locului şi încearcă să îi ajute pe oameni. Aşteptăm să se oprească ploaia pentru că nu ştim încă exact care e situaţia. Ne sună oamenii de peste tot şi ne cer ajutorul", ne-a spus Sorin Arcadie Popescu, prefectul Sucevei.

3.116 case sunt avariate şi 157 sunt în pericol de prăbuşire. În toate localităţile afectate de ploile din ultimele ore, acţionează  120 jandarmi, 230 angajaţi ISU Suceava, 300 angajaţi ai IJP Suceava.

 "Un elicopter MAI, în care se află secretarul de stat Dan Cârlan şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, survolează întreg judeţul Suceava, pentru a putea interveni rapid în zonele izolate, în care sunt persoane sinistrate", a explicat Monica Tătaru, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava.

Drumurile blocate la ora 13.00:

DN 17A Dorneşti, pe relaţia Rădăuţi- Siret, închis podul (în pericol de a se prăbuşi)
DN 17A Marginea, pe relaţia Marginea- Suceviţa, podul e închis (podul e afectat)
DN 2E, DN 2H, DN2K, pe relaţiile Milişăuţi- Suceava, Milişăuţi-Rădăuţi şi Miliţăuţi-Arbore sunt blocate (carosabil inundat pe raza oraşului Milişăuţi)
DJ 178 şi 178C, pe relaţia Ilişeşti-Bălăceana, oprită circulaţia(drum surpat)
DJ 209G pe relaţia Straja-Ulma, blocată circulaţia (2 poduri distruse şi drum rupt)
DJ 291A, pe relaţia Zvoriştea-Zamostea-Grămeşti-Siret, drumul e blocat.

Vom reveni cu amănunte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite