Suceava: 200 de gospodării inundate de râul Siret la Zvorâştea şi Dolhasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi noapte, Siretul s-a revărsat peste locuinţele oamenilor. Debitul râului este în scădere, dar localnicii se tem de o nouă viitură.

Două sute de gospodării, inundate la Zvorâştea şi Dolhasca, de râul Siret.

O sută de gospodării din comuna suceveană Zvorâştea au fost inundate de ape noaptea trecută. O sută de persoane de aici au fost evacuate de pompieri şi jandarmi.

Ei au petrecut noaptea pe la rude, dar de dimineaţă au venit să vadă ce a lăsat în urmă Siretul.

image

Cantităţile mari de precipitaţii şi debitul crescut al râului (910 metri cubi pe secundă) au făcut ca apele Siretului să crească simţitor noaptea trecută şi să inunde şi gospodării aflate la sute de metri distanţă de maluri. Sătenii disperaţi, cu apele în case şi în curţi, nu au ştiut unde s-o apuce.

Citeşte şi:
Constanţa: Dunărea iese din matcă la Hârşova. La Tulcea, suburbia Tudor Vladimirescu este sub ape / GALERIE FOTO

„O sută de case au fost inundate la noi în comună noaptea trecută. Oamenii au fost evacuaţi şi au dormit pe la rude.

Apele au ajuns şi pe şosea, cam de jumătate de metru. De la pod spre centru era apă şi pe o parte şi pe alta” ne-a declarat primarul comunei Berariu Constantin.

1870 de oameni, evacuaţi din calea apelor, în judeţul Suceava

Apele i-au prins pe săteni din toate părţile. Neputincioşi, au încercat să-şi salveze agoniseala de-o viaţă, urcînd din lucruri în podul caselor.

Pentru că nu mai pot sta în propriile locuinţe au apucat care încotro, care pe la rude, dar mulţi nu au vrut să plece de lângă gospodării şi s-au întors după ce au plecat jandarmii.

„ A venit apa peste noi, aseară am dormit în stradă, nu ne-am dus la rude de frică să ne lăsăm casele. A fost prăpăd, peste tot numai apă. Acum a venit băiatul de la Suceava să ia din lucruri până când se retrage Siretul, să le ţinem ferite de apă” ne-a declarat o săteancă ce are gospodăria în apropierea Siretului.

image

În continuare în comuna suceveană Zvorâştea lumea se aşteaptă la ce este mai rău, mai ales pentru în continuare plouă.

În Dolhasca, tot noaptea trecută, au fost inundate o sută de gospodării.Au fost luate  măsuri de evacuare a populaţiei aflate în pericol.

Marţi după amiază, 1870 de oameni din 12 localităţi sucevene aflate pe marurile Siretului, au fost evacuaţi din calea apelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite