Suceava: 9 dintre cei 34 de contrabandişti de ţigări reţinuţi joi au fost arestaţi preventiv. (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această după-amiază au fost arestate încă trei persoane, dintre care două sunt din Ucraina. Procurorii vor relua audierile săptămâna viitoare.

UPDATE: ORA 17.00

La această oră 21 de persoane sunt la Tribunal, unde judecătorii urmează să decidă dacă vor fi arestate sau puse în libertate.

Unul dintre contrabandiştii arestaţi dimineaţă, Petru Marocico, este un fost poliţist de frontieră, care şi-a dat demisia în anul 2008, după ce a fost prins făcând trafic cu ţigări. El a mai stat de câteva ori în puşcărie pentru aceeaşi infracţiune şi are mai multe dosare penale în acest sens.

UPDATE: ORA 11.30

Şase contrabandişti au fost arestaţi dimineaţă. Este vorba despre Gheorghe Cotos, Ilie Cârciu, Andrei-Ioan Tutula, Rodica Mandici, Petru Marocico (zis Zaridon), Cătălin Vasilică Anghelina din judeţul Suceava. Ei sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional şi contrabandă calificată.

Alte şase persoane au interdicţie de a părăsi ţara: Ilie-Petru Cotos, Viorel Adrian Cotos şi Ilie Cotos din Straja, Constantin Lorin Cornea din Rădăuţi, Ion Cotos şi Ionuţ Prisariuc din Vicovu de Sus.

UPDATE: ORA 9.00

Dimineaţă au fost prezentaţi la Tribunal 12 suspecţi de contrabandă cu ţigări, iar şase dintre aceştia au primit mandate de arestare preventivă. „Mai sunt de audiat încă aproape 100 de persoane la Parchet. Cei consideraţi vinovaţi vor fi trimişi la instanţă", a spus Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

După audieri maraton, care au început ieri dimineaţă şi au continuat în cursul acestei nopţi, anchetatorii au reţinut 34 de persoane bănuite că au fost implicate în contrabanda cu ţigări.

În urma percheziţiilor au fost confiscate peste 31.000 de pachete cu ţigări, 20.000 de euro, peste 119.000 de lei, 5.000 de grivni, 218 telefoane mobile, 104 cartele SIM romăneşti şi două ucrainene, o sabie artizanală, 38 de hard diskuri şi laptopuri, 35 de chingi folosite la transportul baxurilor de ţigarete, 10 autoturisme şi un pistol.

125 de percheziţii în casele contrabandiştilor suceveni (UPDATE, FOTO)

Audierile vor continua şi astăzi, iar persoanele reţinute vor fi duse la Tribunal cu propunerea de arestare prevenzivă sub acuzaţia de contraband cu ţigări.

Vom reveni cu inforrmaţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite