Suceava: Virozele au atins vârful de îmbolnăviri din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie consultă o pacientă. Foto arhivă
Medicul de familie consultă o pacientă. Foto arhivă

1.214 suceveni au făcut pneumonii acute, iar 18 au fost diagnosticaţi cu gripă.

Numărul sucevenilor care au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii în ultimele zile a atins pragul maxim din acest an, respectiv 4.002 cazuri, în timp ce 1.214 suceveni au făcut pneumonii acute, iar 18 au fost diagnosticaţi cu gripă.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, din cele 18 cazuri de gripă 7 au necesitat internare. „Este adevărat, în această perioadă numărul îmbolnăvirilor au atins un vârful în ascensiunea lor, însă din fericire nu au fost cazuri grave. Sursa de îmbolnăvire o reprezintă copii, care i-au îmbolnăvit la rândul lor şi pe părinţi din cauză că nu au fost izolaţi“, ne-a spus medicul de familie Doina Draga Buimistriuc.

Citeşte şi: Sucevenii, obligaţi să plătească analizele gratuite


Astfel, potrivit DSP Suceava, jumătate din cazurile de infecţii respiratorii, respectiv 2.274 au fost la copiii cu vârsta până în 14 ani, 767 dintre acestea fiind la micuţii cu vârsta până în patru ani. Matei, este unul dintre cei 2.274 de copii care a făcut viroză zilele trecute.

S-a îmbolnăvit la şcoală în decembrie. Atunci a fost vacanţa şi a stat în casă şi i-a trecut. Acum a răcit din nou. Ne-a spus medicul să îl ţin în casă şi să îi dau multe vitamine“, ne-a spus Valentina Sofronie, mama lui Matei, în timp ce ieşea dintr-o farmacie cu băieţelul său.

Nu îşi iau concediu medical de teamă să nu îşi piardă locul de muncă

Medicii susţin că numărul cazurilor ar fi mult mai multe, însă sucevenii nu ajung la cabinete şi încearcă să se trateze acasă cu leacuri băbeşti sau le e frică să nu îşi piardă locurile de muncă. „Pacienţii care lucrează ajung la noi atunci când se simt foarte rău deoarece se tem să îşi ia concediu medical ca să nu fie daţi afară. Alţii se tratează cu leacuri băbeşti şi ajung când boala este agravată. Leacurile băbeşti sunt bune, dar trebuie combinate şi cu o medicamentaţie adecvată“, a mai spus Doina Draga Buimistriuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite