Suceava: Ţăranii din Hânţeşti s-au răsculat a doua oară (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de săteni s-au pus în faţa tractoarelor care le arau pământurile

Citeşte şi:

Suceava: Bătăi cu furci şi topoare pentru pământ

Ţăranii s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii în faţa Primăriei din Hânţeşti, după care s-au deplasat  spre Vârful Câmpului.

Astfel, peste o sută de persoane au plecat să-şi facă singuri dreptate, după ce au aflat  că reprezentanţii firmei Agraria Nord ară pământurile pentru care ei au acte de proprietate.

La faţa locului au fost întâmpinaţi de echipajele unei firme private de pază şi protecţie plătite de firma omului de afaceri austriac.

image

Ţăranii revoltaţi au reuşit să oprească tractoarele din arat după ce s-au pus în faţa lor şi au aruncat cu bolovani.

Oamenii au ameninţat că nu vor părăsi zona până când utilajele nu vor pleca de pe terenul lor şi până când nu vor primi garanţii de la autorităţi în legătură cu punerea în posesie a celor 190 de hectare de teren.

image

Oamenii au spus că au moştenit acest pământ de la bunici şi că nu renunţă nici într-un caz la el.

„Ăsta e pâmântul meu. Bunicul a muncit pentru el. Cum să vină să mi-l ia austriacul? Noi nu renunţăm la pământ nici morţi”, a spus Apăvăloaie Gheorghe unul dintre ţăranii prezenţi la faţa locului.

image

Sunt promisiuni că problema se va rezolva săptămâna viitoare

În zonă au fost prezente importante forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi trupe speciale de intervenţie, pregătite să intervină în cazul unui conflict între localnici şi oamenii firmei de pază.

image

Oamnii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi cu agenţii de pază din cauză că aceştia nu le e permiteau să ajungă la tractoare. În încăierare, un agent a folosit spray-ul lacrimogen din dotare asupra unei femei.

image

Conflictul s-a încheiat după ore bune şi numai atunci când echipajele firmei de pază s-au retras din zonă.

Problema terenurilor revendicate atât de săteni, dar şi de omul de afaceri austriac va fi rezolvată săptămâna viitoare, într-o întrunire dintre autorităţile judeţene din Suceava şi Botoşani şi părţile implicate în scandal.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite