Suceava: Şpăgarii din „lotul Siret“ se reprofilează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că sunt dezamăgiţi de sistemul judiciar şi regretă că au intrat în Poliţie. Până în prezent cinci dintre cei 66 de inculpaţi din dosarul „Şpaga la Vama Siret“ şi-au depus demisiile din funcţie, iar alţii intenţionează.

La mai bine de trei luni de când au fost ridicaţi de procurorii DNA după luni întregi în care au fost filaţi, poliţiştii de frontieră suceveni încearcă să se reintegreze în societate. Patru agenţi în frunte cu Aurel Anea, fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, şi-au dat demisia din funcţiile pe care le ocupau, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a interzis să se întoarcă la muncă la 48 dintre cei 66 de inculpaţi.

„Până în prezent patru agenţi şi-au depus demisiile şi comisarul şef Aurel Anea după ce le-a fost interzis să mai profeseze“, a explicat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră Suceava.

Pe lângă cei cinci, foarte mulţi au de gând să urmeze exemplul colegilor. Sentimentul de dezamăgire în privinţa Poliţiei de Frontieră şi a sistemului judiciar tronează. Surse din rândul familiilor poliţiştilor povestesc despre planurile lor de viitor. Spre exemplu, Aurel Anea, de profesie inginer, vrea să îşi fructifice anii de studiu şi să se orienteze în domeniu.

66 de angajaţi ai PTF Siret judecaţi pentru şpăgi de 3,6 milioane lei

Spectacolul şpăgarilor a ajuns la Suceava

Scene şocante la Palatul de Justiţie Suceava


Şpăgar de la Siret: „M-au distrus!“

„Nici nu vreau să mai aud de poliţie. M-au distrus!“, au fost singurele vorbe pe care ni le-a spus unul dintre poliţiştii acuzaţi de corupţie, care a vrut să îşi păstreze anonimatul. Un alt poliţist vrea să se apuce de vânzări în domeniul farmaceutic, în timp alţii continuă afacerile de familie deoarece sunt conştienţi că judecarea va dura foarte mult timp.

„Clienţii mei sunt dezamăgiţi de Poliţia de Frontieră şi de sistemul judiciar din România. Regretă ce s-a întâmplat şi spun că ştiau că fac ceva rău, însă era o chestiune general acceptată. Eu am vizionat filmuleţele şi nimeni nu pretindea nimic. Omul dacă vroia lăsa 5 - 10 lei, dacă nu, nu“, povesteşte avocatul Marius Rădăcină, care apără şase inculpaţi din lotul Siret, din care unul a demisionat.

Alţi poliţişti aşteaptă noul termen de judecată. „Încă sunt în timpul de tatonare. Se gândesc ce vor face. Aşteptăm noul termen al procesului“, ne-a mai spus avocatul Ionel Bujdei care apără patru poliţişti în acest dosar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite