Suceava: Saloane de coafură şi cosmetică amendate de CJPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost verificate  un număr de 57 de astfel de unităţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 33.000 lei.

De la începutul acestei luni reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava au verificat 57 de unităţi de frizerie, coafură şi cosmetică din judeţ. S-au aplicat 42 de amenzi în valoare de 33.000 lei şi 22 de avertismente.

În primul rând comisarii au descoperit că firmele respective nu îşi informau corect clienţii cu privire la tarifele practicate. Au fost întâilnite saloane în care lipseau listele cu tarifele practicate sau erau afişate în locuri mai puţin vizibile pentru clienţi.

„Procedând în acest mod există posibilitatea ca angajaţii să solicite clienţilor sume stabilite în mod arbitrar, cu atât mai mult cu cât în majoritatea situaţiilor nici nu se eliberează bon de casă. În alte situaţii, în listele cu tarifele practicate nu sunt detaliate toate operaţiunile pe care le includ serviciile prestate”, a precizat Elena Oanea, şefa CJPC Suceava.

O abatere foarte gravă găsită la una din firmele verificate a fost că nu era dotată cu sterilizator pentru ustensilele folosite. „Tot aici s-a constatat că lamele de ras se utilizau la mai mulţi clienţi, periile erau murdare, pline de păr, nefiind curăţate după fiecare client”, a completat Elena Oanea.

Citiţi şi: Suceava: 10 firme amendate pentru practicarea muncii la negru

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite