Suceava: 10 firme amendate pentru practicarea muncii la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de muncă suceveni au depistat în februarie 14 persoane care munceau fără forme legale.

Firmele sucevene au fost luate la puricat de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM)  Suceava. Aceştia au amendat zece societăţi unde au fost găsite 14 persoane care munceau la negru. Majoritatea celor depistaţi fără forme legale lucrau în domeniul servicii şi comerţ.

Potrivit inspectorilor de muncă au fost verificate 260 de firme pe domeniul relaţiilor de muncă. Aceştia au aplicat 194 de avertismente şi 31 de amenzi, în valoare totală de 74.400 lei. De asemenea au mai fost verificate 194 de societăţi  pe linie de securitate şi sănătate în muncă. În urma acestor controale au fost aplicate amenzi în valoare de 93.500 lei.

„În luna februarie, au fost verificate 454 societăţi comerciale fiind aplicate un număr de 613 sancţiuni contravenţionale pentru deficienţe privind legislaţia muncii în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 167.900 lei“, a precizat Ionuţ Creţuleac, şeful ITM Suceava.


Mulţi dintre suceveni sunt nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi de şefi, astfel încât în luna februarie la ITM au fost depuse 178 de petiţii iar 228 de persoane au fost în audienţă pentru a-şi spune problemele. Dintre aceste petiţii sunt şi solicitări de la instituţiile cu care ITM colaborează, prin care se solicită informaţii despre clienţi. Angajaţii care au depus petiţii au reclamat neplata drepturilor salariale, neacordarea repausului săptămânal sau a unor sporuri. Sunt şi persoane care se plâng de faptul că patronul refuză să le returneze garanţia depusă la angajare.

Citiţi şi: Suceava: Din 12 comercianţi de combustibili solizi controlaţi, 11 aveau abateri

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite