Suceava: Proiect de patru milioane de euro al Primăriei Vatra Dornei câştigat la licitaţie de o firmă care exista de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, a înaintat concluziile verificării efectuată de comisia Prefecturii organelor competente în vederea dispunerii de măsuri pentru anularea licitaţiei publice şi pentru determinarea posibilelor implicaţii de natură contravenţională sau penală.

O comisie mixtă a Prefecturii judeţului Suceava a început săptămâna trecută verificarea modului în care Primăria Vatra Dornei a organizat în februarie licitaţia pentru „Proiectarea, modernizarea, repararea şi întreţinerea drumurilor şi străzilor“. De precizat că proiectul are o valoare de aproximativ patru milioane de euro, investiţiile urmând să se realizeze pe o perioadă de patru ani.

Concluziile au fost prezentate zilele trecute prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care a făcut publice neregulile depistate de experţii Prefecturii. Astfel, licitaţia a fost câştigată de SC Asfalt Super SRL Blejoi din judeţul Prahova, firmă care a fost înfiinţată cu doar două zile înainte de a depune oferta pentru lucrările de reparare a străzilor din municipiul Vatra Dornei.

Reprezentanţii proaspăt-înfiinţatei firme au depus o documentaţie prin care arătau faptul că SC Condorii Sult SRL Ploieşti, care avea datorii la bugetul de stat de 68 de miliarde de lei vechi, îi susţine din punct de vedere financiar. Problema este că ambele firme au acelaşi administrator, un om de afaceri din Prahova care a înfiinţat cea de-a doua firmă tocmai pentru că datoriile SC Condorii Sult SRL Ploieşti l-au împiedicat să participe la licitaţie.

În baza celor constatate de comisia de verificare, Prefectul judeţului, domnul Sorin Arcadie Popescu, a înaintat concluziile desprinse organelor competente în vederea dispunerii de măsuri atât pentru anularea licitaţiei publice şi implicit a acordului cadru încheiat, cât şi pentru determinarea posibilelor implicaţii de natură contravenţională sau penală“, a precizat Monica Tatar, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava. 

Citiţi şi: Suceava: Sătenii din Hănţeşti se confruntă azi cu prefecţii de Suceava şi Botoşani (UPDATE)

SC Condorii Şulţ, campioana contestaţiilor

Năvodari
SC Condorii Şulţ SRL, condusă de omul de afaceri prahovean Ghoerghe Şulţ, a fost implicată, de-a lungul timpului, în mai multe conflicte cu partenerii de facaeri. În 2009, după ce s-a ocupat de asfaltări în Năvodari, a dat în judecată administraţia locală a oraşului pentru neplata sumelor pe care susţine că le-ar mai avea de primit, dar şi Autoritatea Rutieră Română sau Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA. Totodată, reprezentanţii firmei prahovene nu s-au adresat numai instanţei, ci şi Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Bereasca
În acelaşi an, mai mulţi locuitori din cartierul ploieştean Bereasca s-au revoltat din cauză că o staţie de betoane din zonă le polua aerul, producând cantităţi enorme de praf şi un zgomot cu mult peste limitele suportabilităţii. La rândul lor, reprezentanţii Condorii Şulţ au afirmat că este vorba despre o răzbunare, fără a putea să preîntâmpine, însă, suspendarea autorizaţiei de mediu.

Comarnic
Şi primarul din Comarnic, Dorian Botoacă, este supărat pe Gheorghe Şulţ care i-a cerut să-i plătească 120.000 de lei şi penalităţi de 67.000 de lei, la nivelui anului 2010, pentru lucrările la o stradă reparată în 2007 şi despre care municipalitatea susţine că nu există acte de recepţie, ci doar o factură trimisă prin poştă la primărie.

Argeş
Tot în 2010, firma a blocat timp de câteva luni una dintre cele mai importante obiective de investiţii din judeţul Argeş. Este vorba de asfaltarea drumului Voineşti-Lereşti-Voina, investiţie cheie în dezvoltarea turismului argeşean. Firma Condorii Şulţ nu doar că a contestat licitatia, dar a acţionat in instanţă Autoritatea Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor dar şi Consiliul Judeţean Argeş.
Procesul a fost amânat pentru că firma nu a achitat taxa de timbru.

Ploieşti
Ginerele lui Gheorghe Şulţ, George Muceanu, a fost, în 2010, consilier al primarului Andrei Volosevici pe probleme de drumuri, dar a renunţat în scurt timp la acesta. Şi asta după ce SC Condorii Şulţ SRL a contestat deciziile comisiei de analiză şi firmele câştigătoare ale lictaţiilor de drumuri în Ploieşti atât la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor), cât şi în instanţă.
La numirea ginerelui se pare că s-ar fi ajuns după ce Gheorghe Şulţ s-ar fi dus la edilul Ploieştiului, ca să bârfească concurenţa. Şi i-a spus primarului că anumite firme sunt PSD-iste, deşi, se pare, Gheorghe Şulţ i se plângea şi lui Emil Calotă, în anul 2000, că exact aceleaşi firme sunt...PD-iste. Calotă a sfârşit prin a-l alunga pe Şulţ din Ploieşti.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite