Suceava: Sătenii din Hănţeşti se confruntă azi cu prefecţii de Suceava şi Botoşani (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 40 de săteni din Hânţeşti se află în faţa Prefecturii Suceava
Circa 40 de săteni din Hânţeşti se află în faţa Prefecturii Suceava

Oamenii sunt dispuşi să meargă până la CEDO pentru a-şi primi pământurile.

Update ora 15.00 Problema terenurilor din Vârful Câmpului (Botoşani) pentru care au titluri de proprietate localnicii din Hănţeşti, dar şi alţi 10 botoşăneni care i-ar fi vândut suprafaţa de teren de 186 de hectare unei firme din Rădăuţi condusă de doi austrieci, a fost dezbătută azi cu uşile închise la Prefectura Suceava. Vineri oamenii din Hănţeşti vor afla dacă titlurile celor de la Botoşani sunt legale sau nu.

image

“Eu sunt cel mai bătrân şi am titluri cum nu sunt nici la muzeu aşa de vechi. Cum să vină să îmi ia pământul după ce l-am lucrat de atâţia ani”, ne-a spus revoltat Ştefan Ailincăi, în vârstă de 69 de ani care are două titluri de proprietate pe 3,7 hectare în localitatea botoşăneană. Sătenii sunt hotărâţi să îşi facă dreptate singuri în cazul în care austriacul îşi va trimite utilajele din nou să le are terenul.

image

“La solicitarea cetăţenilor şi pentru asigurarea transparenţei, s-a hotărât verificarea punerii în posesie a celor 10 cetăţeni din Botoşani, prin constituirea unei comisii comune, formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani, ai ADS Suceava şi Botoşani şi ai Oficiilor de Cadastru din Suceava şi Botoşani”, a declarat Sorin Arcadie Popescu, prefectul de Suceava.

Astfel, comisia va analiza începând de mâine şi până vineri actele botoşănenilor, iar vineri, 26 noiembrie, va prezenta raportul cu cele constatate. În cazul în care comisia constată că titlurile botoşănenilor sunt legale, oamenii din Hănţeşti vor trebui să le atace în instanţă pentru a cere anularea lor.

În acest moment, la Prefectura Suceava are loc o întâlnire între prefecţii de Suceava şi Botoşani cu scopul de a se găsi o soluţie la problema sătenilor din Hânţeşti ale căror pământuri au ajuns pe mâna a doi austrieci. La întâlnire iau parte şi cinci săteni din Hănţeşti, iar alţi 40 sunt în faţa instituţiei şi aşteaptă rezultatele discuţiilor.

Sătenii sunt dispuşi să meargă până la CEDO pentru a-şi primi pământurile.

Citiţi mai multe în Adevarul de seară de mâine.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite