Suceava: Prefectura a controlat la sânge teleschi-urile de pe pârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telescaun Vatra Dornei
Telescaun Vatra Dornei

Patru dintre acestea au fost scoase din funcţiune iar pentru telescaunele din Vatra Dornei se cere o expertiză.

Citiţi şi:

Iaşi: UPDATE Elevii şi profesorii blocaţi în telescaun au fost salvaţi cu scara şi frânghia (VIDEO)

În urma incidentului de acum câteva săptămâni, când peste 40 de persoane, din care jumătate copii,au rămas izolaţi pe munte din cauza defecţiunilor telescaunului, Prefectura a demarat o serie de controale.

" O comisie formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Suceava, ai ISU „ Bucovina” Suceava, ai Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii Suceava, ai ISCIR Suceava şi E.ON Moldova Electricitate- sucursala Suceava, coordonată de doamna subprefect Angela Zarojanu, a verificat, în perioada 03-08 noiembrie 2010, starea tehnică a  instalaţiilor de transport cu cablu pentru persoane din judeţul Suceava", a declarat Monica Tătaru, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii.

Din cele 17 instalaţii de transport din judeţ, patru au fost oprite din funcţiune (unul în Cârlibaba, unul în Vatra Dornei şi două în Câmpulung Moldovenesc) iar pentru instalaţiile vechi din Vatra Dornei s-a recomandat o expertiză mai amănunţită.

Tot aici, unul dintre teleschi-uri este nou şi urmează să primească autorizaţie iar în Poiana Stampei s-a descoperit o instalaţie care fincţionează fără autorizaţie.

Administratorii de pârtii trebuie să efectueaze revizii tehnice, să instuiască personalul, să verifice toate instalaţiile de iluminat şi forţă şi nu în ultimul rând să asigure dotarea instalaţiilor de transport cu grup electrogen, ca alternativă la alimentarea cu energie electrică.

Toate acestea trebuie puse pa punct până pe data de 1 decembrie, altfel administratorii riscă sancţiuni. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite