Suceava: Pătrăuţi: 45 de suflete prizoniere într-o grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni au rămas fără case în urma inundaţiilor. În Pătrăuţi soluţia cea mai rapidă a fost cazarea celor ghinionişti într-o grădiniţă.

Citiţi şi: Opt fraţi smulşi din apele învolburate

Nouă familii sinistrate din localitatea suceveană Pătrăuţi, printre cele mai afectate de viiturile din Moldova, se înghesuie de o săptămână în grădiniţa din comună. Casele lor au fost rase de pe faţa pământului de potopul de lunea trecută. Cei 25 de copii şi 20 de adulţi, foşti vecini, formează acum o mare familie şi se înghesuie cum pot în noua „casă“ cu doar două camere. „Am 39 de ani şi am mai văzut inudaţii, dar niciodată aşa. Veneau peste sat valuri uriaşe de apă. Am paralizat de frică. Am găsit totuşi puterea, ne-am luat cei doi copii şi am fugit unde am văzut cu ochii“, spune Daniela Munga, sinistrată găzduită acum la grădiniţă.


„Ni s-a terminat şi butelia“


Rămaşi fără nimic, membrii familiei Munga împart suferinţa, dar şi puţinele ajutoare care le-au fost aduse cu ceilalţi 41 de sinistraţi. „Aici mâncăm, aici dormim. Stăm toţi unul peste altul, de o săptămână nu m-am mai spălat. Ni s-a terminat şi butelia de care ne foloseam pentru a face ceva de mâncare“, a spus şi Vasile Munga, soţul femeii.


În aceeaşi situaţie sunt şi soţii Zlotariu cu cei trei copii cu vârste de 5, 6 şi 7 ani. „De o săptămână am mâncat doar conserve şi apă. Cei de la primărie vor să ne mute în 11 barăci. Acolo e tocmai în capătul  satului, noi nu vrem să ne mutăm de aici, vrem să stăm undeva mai aproape de centru “, a spus Marius Zlotariu, tatăl micuţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite