Suceava: Opt fraţi smulşi din apele învolburate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitura i-a luat prin surprindere pe membrii familiei Bodnariu, care abia au avut timp să urce în podul casei.

Apele au măturat săptămâna trecută comuna suceveană Arbore şi au fost la un pas să-şi ia tributul de vieţi omeneşti. Mircea Bodnariu, soţia şi opt copii au fost la un pas să-şi găsească sfârşitul între ape. Au văzut cum creşte apa în curte şi au crezut că vor fi în siguranţă în casă.

Curând însă, şi-au dat seama că au căzut într-o capcană. „Apa a crescut prea mare până în dreptul ferestrelor şi mi-a fost frică să mai ies cu cei mici şi soţia“, povesteşte Mircea Bodnariu. Pentru familia sa au urmat clipe de coşmar. S-au urcat cu toţii în podul casei, iar cei mici, cu vârste între 2 şi 12 ani, au început să ţipe deznădăjduiţi după ajutor.

„Cel mai mic se uita încremenit“

După câteva minute de teroare, care au părut nesfârşite, a apărut „îngerul păzitor“, aşa cum l-au numit ei pe pompierul Marian Ruscan (23 de ani). Acesta fusese înştiinţat de vecinii familiei şi a intrat imediat în acţiune. S-a legat cu frânghii de alţi colegi care erau pe mal pentru a nu fi luat de şuvoaie şi, cu ajutorul a doi militari, a escaladat pereţii casei.

„Am luat-o prin apa care ajunsese până la doi metri în faţa familiei Bodnariu. Am escaladat pereţii locuinţei şi i-am scos pe toţi cei zece pe geamuri“, spune pompierul. Salvatorul îşi aminteşte perfect privirea celui mai mic dintre fraţi, care nu are mai mult de 2 ani.

„Cel mai mic se uita încremenit la mine când l-am luat în braţe. Avea nişte ochi foarte mari şi nu a scos niciun sunet. Am făcut tot ce am putut pentru ei. Asta este meseria noastră“, a declarat Marian Ruscan. Tatăl celor opt micuţi este fericit că au scăpat cu toţii de potopul care s-a abătut asupra lor.

„Trei dintre copii erau plecaţi în altă localitate, dar cel mai tare mi-a fost frică pentru copiii pe care-i aveam acasă. Îi mulţumim pompierului care ne-a scos pe geam şi celorlalţi care l-au ajutat. Fie ca Dumnezeu să-i păzească şi pe ei şi pe familiile lor“, a spus Mircea Bodnariu, tatăl micuţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite