Suceava: Pagube de peste 2 milioane de lei în comunele Iacobeni şi Ciocăneşti în urma ploilor torenţiale din weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea Prefecturii a arătat că la nivelul comunei Iacobeni s-au înregistrat pagube de 1.769.730  lei, iar în Ciocăneşti acestea se ridică la suma de 376.000 lei.

Ploile torenţiale şi grindina care au lovit comunele Iacobeni şi Ciocăneşti în după amiaza zilei de duminică au lăsat în urmă pagube de peste 2 milioane de lei.

În această săptămână, comisiile constituite la solicitarea prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, au inventariat şi evaluat pagubele produse. Evaluarea a arătat că la nivelul comunei Iacobeni s-au înregistrat 30 de curţi şi grădini inundate, la fel ca şi terenul de sport, curtea  Şcolii Generale cu clasele I-VIII Iacobeni şi sediul unei societăţi comerciale.

Totodată, au  fost afectate atât suprafaţa de rulare a carosabilului, cât şi lucrările de protecţie pe aproximativ 4 km de drum comunal. Potrivit Prefecturii Suceava. valoarea estimativă a pagubelor înregistrate la nivelul comunei Iacobeni este de 1.769.730  lei.

În comuna Ciocăneşti au fost afectate zece gospodării, iar în patru locuinţe apa a intrat şi a afectat pardoselile. De asemenea, ploile torenţiale au afectat şi Muzeul „Ouălor Încondeiate” şi sediile a două societăţi comerciale. În ceea ce priveşte infrastructura, au fost afectate lucrări de apărări de maluri pe 1000 ml ale pârului „Recele” şi aproximativ 1 km de drum comunal. Pagubele înregistrate la nivelul comunei Ciocăneşti se ridică la suma de 376.000 lei.

De precizat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate au intervenit imediat pentru îndepărtarea aluviunilor şi reluarea tuturor activităţilor în condiţii de siguranţă.

Citiţi şi: Suceava: Inundaţii, grindină şi podeţe distruse la Iacobeni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite