Suceava: Doi botoşăneni prinşi la Siret cu ţigări ascunse în autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările şi autoturismele celor doi au fost confiscate, ambii fiind amendaţi cu câte 5.000 lei pentru sustragerea de la controlul vamal.

Azi dimineaţă, la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Fiat Doblo”, cetăţeanul român Dragoş R., în vârstă de 31de ani, din municipiul Botoşani.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat  un control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite ascunse în locaşuri special amenajate, sub scaunele din faţă, 379 de pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Având  în vedere faptul că în data de 3 iulie 2010 persoana în cauză a mai fost sancţionată cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru sustragerea de la controlul vamal a unei cantităţi de 126 pachete de ţigări, poliţiştii de frontieră suceveni i-au întocmit acte premergătoare  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a precizat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Autoturismul, estimat la 16.000 lei, şi ţigările în valoare de 1.516 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.
 
Tot azi, la PTF Siret a mai fost ridicat un autoturism marca „Fiat”, condus de cetăţeanul român Teodor R., în vârstă de 32de ani, din municipiul Botoşani. Acesta avea ascunse sub scaunele din faţă, în locaşuri special amenajate, un număr 400 de pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 1.600 lei şi autoturismul au fost ridicate în vederea confiscării iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. 

Citiţi şi: Suceava: Trei contrabandişti prinşi în timp ce încercau să introducă în ţară 15 baxuri cu ţigări

Doi ucraineni băuţi, reţinuţi cu ajutorul termoviziunii de poliţiştii de frontieră suceveni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite