Suceava: Despăgubiri prea mici pentru construirea şoselei de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectura Suceava
Prefectura Suceava

Proprietarii terenurilor din Şcheia ce urmează a fi preluate în vederea construirii şoselei de centură sunt nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor oferite de stat.

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a presupus despăgubirea proprietarilor terenurilor ce vor fi ocupate, însă nu toţi sunt mulţumiţi de banii pe care-i vor primi, astfel că în prezent lucrările sunt blocate. Zilele trecute mai mulţi locuitori ai comunei Şcheia, prin care trece şoseaua de centură, s-au plâns preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de banii puţini pe care urmează să-i primească pentru terenurile de care sunt expropriaţi.

Oamenii sunt nemulţumiţi că vor fi despăgubiţi în baza noilor prevederi legale, potrivit cărora li se oferă între 0,8 şi 20 de lei pe fiecare metru pătrat de teren, sume mult mai mici faţă de cele oferite locuitorilor din alte comune limitrofe, care au beneficiat de prevederile vechii legislaţii, când despăgubirile erau la preţul pieţei.

Privitor la această problemă, Sorin Popescu, prefectul Sucevei a declarat că firma de avocatură care a câştigat licitaţia pentru expropriere a lucrat gradual, în funcţie de documentaţiile existente, iar pentru o parte dintre proprietarii terenurilor pe unde va trece şoseaua de centură documentaţia de expropriere nu a putut fi terminată înainte de apariţia noilor prevederi ale Legii 255/2010 privind unele măsuri de expropriere în vederea realizării unor obiective de interes naţional, local şi judeţean şi normelor de aplicare. În paralel cu demersurile CJ Suceava la Bucureşti în încercarea suplimentării fondurilor, la Suceava vor avea loc întâlniri între proprietarii nemulţumiţi şi autorităţile locale pentru a se încerca deblocarea lucrărilor la şoseaua de centură.

Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, urmând a fi încheiate în acest an.

Citiţi şi: Suceava: Complexul Ariniș, transformat într-un aqua-parc unicat în România

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite