Suceava: Complexul Ariniș, transformat într-un aqua-parc unicat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitori finlandezi şi polonezi vor semna un parteneriat cu autorităţile locale săptămâna aceasta. Parcul acvatic de agrement de 25 milioane de euro va fi construit în Complexul turistic Ariniş şi va fi primul de acest gen din ţară, construcţia urmând a fi gata la finalul anului viitor.

Turismul din Bucovina se va îmbogăţi cu un aqua-parc acoperit, estimat la o valoare impresionantă, de 25 milioane de euro, urmând a fi primul de acest gen la nivel naţional. Locaţia parcului acvatic de agrement este oraşul Gura Humorului, iar mega-investiţia se va materializa la finalul anului viitor.

Depinde şi de proiectanţi, însă, din discuţiile purtate până acum, investiţia ar putea fi realizată în termen de un an de zile. Lucrările efective ar urma să înceapă în toamna acestui an, pentru că am decis ca în această vară să punem la punct detaliile economice şi tehnice, iar la finalul anului 2012 aqua-parcul va fi realizat“, ne-a spus Marius Ursaciuc, primarul oraşului Gura Humorului.

O delegaţie din Polonia va sosi săptămâna aceasta în judeţ pentru a discuta detaliile economice şi pentru a înfiinţa societatea care va construi aqua-parcul, totodată urmând a fi încheiat parteneriatul cu autorităţile locale. Primarul oraşului Gura Humorului a subliniat că această investiţie inedită este posibilă datorită contractului de colaborare şi schimbului de experienţă încheiat cu oraşul polonez Puck în domeniul învăţământului şi culturii.

Turişti din străinătate aduşi de agenţii de turism poloneze

Investitorii finlandezi şi polonezi au studiat documentele transmise de autorităţile locale humorene şi au decis că cea mai bună variantă de lucru ar fi preluarea Complexului turistic Ariniş, pe care îl vor dezvolta. Astfel, vor fi construite tobogane de apă, saloane de masaj şi spa şi săli de fitness. „Vor prelua investiţia deja existentă şi o vor lărgi pentru a acoperi acele segmente cărora noi nu ne adresăm momentan, cum ar fi părinţii şi copiii. Vor fi implicate în acest proiect şi agenţii de turism, care vor aduce la acest complex de agrement turişti din afară“, a precizat primarul Marius Ursaciuc. Precizăm că în prezent Complexul turistic Ariniş cuprinde o pârtie de schi, o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice, cu apă încălzită, şase terenuri de sport cu instalaţie de nocturnă, alte două piscine descoperite şi un patinoar care, pe timpul verii, se transformă în pistă pentru role şi skateboard. 

Primarul Marius Ursaciuc a spus că turismul în Gura Humorului s-a dezvoltat în ultimii şase-şapte ani, în primul rând datorită modernizării infrastructurii şi promovării obiectivelor turistice din zonă, la care au contribuit şi proiectele pe care le-a realizat de-a lungul timpului. „Clienţii vin şi văd că Gura Humorului este acum o alternativă la aglomeraţia din Predeal“, a conchis primarul Ursaciuc.

Citiți și: VIDEO Colţ de rai: Răsplata de pe Piatra Pinului

Suceava: Privelişti de neuitat în Obcinile Bucovinei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite