Suceava: Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe accidente de muncă din acest an au avut loc în exploatările forestiere, în industria prelucrării lemnului şi în construcţii.

Mulţi suceveni îşi riscă viaţa lucrând pentru angajatori care nu le asigură minimul de protecţie în muncă. De la începutul acestui an au avut loc 21 de accidente de muncă. Cinci dintre acestea au fost mortale. În urma celorlalte 16 accidente persoanele implicate se află în incapacitate temporară de muncă.

De asemenea, la începutul acestei an s-a înregistrat şi un incident periculos care a intrat sub atenţia reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM), incendiul de la un abator din comuna Roşcani, judeţul Suceava. În incendiul respectiv nu au existat victime omeneşti pentru că acesta s-a produs înainte ca angajaţii să ajungă la serviciu.

Cele mai multe accidente de muncă din acest an au avut loc în exploatările forestiere, în industria prelucrării lemnului şi în construcţii. Potrivit inspectorilor ITM nu toate accidentele care au avut loc s-au petrecut din cauza angajatorilor. Au fost cazuri în care angajaţii nu au respectat normele de protecţie a muncii sau au venit la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit inspectorilor angajatorii se fac şi ei vinovaţi de producerea accidentelor în muncă, pentru că în primul rând nu au făcut toate demersurile pentru a le evita.

Reprezentanţii ITM  fac regulat controale la firme pentru a verifica dacă angajatorii îşi plătesc angajaţii cu forme legale . „Noi permanent verificăm lucrurile acestea. Avem un plan de acţiune cu Poliţia în vederea stabilirii societăţilor care comit cazuri de evaziune şi de muncă fără forme legale, care se numeşte <Stop Evaziune>“, ne-a spus Ionuţ Radu Creţuleac, şeful ITM Suceava.

Odată cu încălzirea vremii reprezentanţii ITM vor relua controalele şi în domeniul construcţiilor.

Citiţi şi: Suceava: Disponibilizări colective în rândul bugetarilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite