Suceava: Cele 13 poduri distruse de inundaţii vor costa 10 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai cele două poduri din Vereşti şi Liteni costă o treime din sumă.

Citiţi şi:

Suceava: Traian Băsescu: "Situaţia cu fondul de pensii e gravă" (UPDATE) (FOTO)

Suceava: Prăpăd în urma inundaţiilor din Pătrăuţi

Pentru repararea podurilor distruse de inundaţii, Consiliul Judeţean are nevoie de o sumă uriaşă de bani, 10 milioane de euro, sumă pe care momentan nu o are.

Este vorba de 13 poduri cheie de pe drumurile din judeţ care în acest moment sugrumă traficul sau îl opresc de tot. Acesta este cazul celor două poduri de peste Suceava care trec prin Liteni şi Vereşti.

Pe aici nu se mai circulă din luna iunie iar oamenii trebuie să ocolească multe localităţi pentru a ajunge la destinaţie.

La ultima şedinţă  de la CJ, reprezentanţii au adoptat studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico- economici şi şi-au dat seama că nu au de unde să scoată toţi aceşti bani pentru reparaţiile urgente.

Aceştia spun că numai pentru cele două poduri menţionate mai sus este nevoie de 12 luni de muncă, un timp destul de lung. Celelalte 11 poduri rămase sunt, două în Mănăstirea Humorului, cinci în Todireşti şi câte unul în Ostra, Ilişeşti, Pârteştii de Jos, şi Straja.

Pentru a putea reface podurile, CJ a cerut ajutor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Autorităţile spun că lucrările vor fi contractate prin Compania Naţională de Investiţii, însă nu se ştie exact când.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite