Suceava: Traian Băsescu: "Situaţia cu fondul de pensii e gravă" (UPDATE) (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ţării a vizitat astăzi localitatea Dorneşti, acolo unde se reconstruieşte podul rutier de peste râul Suceava.

UPDATE ora 13.55: Întrebat de reporteri despre fondul de pensii, preşedintele ţării a răspuns: "Situaţia cu fondul de pensii este gravă". Preşedintele a explicat că acest fond are un deficit de 3,6 miliarde de euro, "ceea ce nu este o joacă". "Soluţia este să aducem bani din altă parte", a mai spus Traian Băsescu.

image

Citiţi şi: Suceava: Băsescu vine în judeţ pentru a vizita podul de la Dorneşti

Preşedintele a încercat să explice populaţiei prin intermediul reporterilor despre începutul acestei probleme când lumea dorea ca pensiile să fie dublate. "Aduceţi-vă aminte când aplaudaţi, când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor. Aplaudaţi, iar când spuneam că nu e sustenabil, vinovat era preşedintele pentru că nu vroia să mărească pensiile, iar eu spuneam pur şi simplu că nu se poate susţine fondul de pensii", a declarat Traian Băsescu reporterilor în timpul vizitei sale la şantierul din Dorneşti, unde se reface podul rutier de peste râul Suceava.

image

"Nu e o problemă de colectare, e o problemă de resurse financiare şi vinovaţi ar fi exact ticăloşii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile", a conchis preşedintele.

Acesta a enumerat, din punctul său de vedere vinovaţii pentru această situaţie: oamenii politici, parlamentarii şi presa. "Au cumpărat voturi cu viitorul ţării", a exclamat Băsescu.

În încheierea vizitei sale la Dorneşti şeful statului a anunţat că podul rutier va fi gata până pe 15 noiembrie, după ce a vorbit cu muncitorii de pe şantier şi a inspectat evoluţia lucrărilor.

image

Traian Băsescu va fi prezent astăzi în Suceava, în localitatea Dorneşti pentru a inspecta lucrările la podul rutier de peste râul Suceava. Preşedintele ţării vine pentru a cincea oară în Dorneşti pentru a vedea stadiul lucrărilor la podul care face legătura între localităţile Rădăuţi şi Siret. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite